Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

«АТБ» побільшало! Як цього року лідер вітчизняної торгівлі розвиває мережу

Поточний рік видався вкрай складним в економічному плані не тільки для мільйонів пересічних громадян України, але й для вітчизняного бізнесу. Та й пандемія додала проблем. Проте навіть у таких непростих умовах найбільша за багатьма показниками (товарообігом, кількістю магазинів, чисельністю працівників, логістичною інфраструктурою тощо) торговельна мережа країни «АТБ» спромоглася показати гідний результат.

Виконуючи свою основну місію – безперебійно постачати мільйонам громадян країни, включаючи й мешканців нашого файного міста, гарантовано якісні продукти за максимально доступними цінами, компанія послідовно розширювала мапу присутності в регіонах, відкривала нові магазини, проводила модернізацію вже наявних супермаркетів.
Згідно з даними з відкритих джерел, з початку 2020-го «АТБ» відкрила 111 нових супермаркетів. Ще в 42 магазинах провели капітальну реконструкцію. Їх обладнали з урахуванням інноваційних рішень у галузі архітектури, будівництва, ритейлу. Це новий рівень комфорту для клієнтів. Такі маркети вже функціонують.

Нині в 24 областях нашої країни працюють 1178 зручних магазинів «АТБ». Вражаюча мапа присутності торгових представництв компанії наразі включає 302 населених пункти. І це не тільки привабливі для такого бізнесу обласні центри, такі як наш Тернопіль. Охоплено майже кожен куточок України.
Лише протягом листопада перших покупців прийняли 16 нових супермаркетів торговельної мережі № 1 в країні. Ще шість магазинів цього місяця відкрили в оновленому форматі після планової модернізації. Місяцем раніше, в жовтні 2020-го, лідер вітчизняного ритейлу ввів в експлуатацію 11 новеньких маркетів та ще стільки ж інноваційних магазинів – після капремонту.

«Наші плани залишаються незмінними: рости, розвиватися, відкривати нові магазини, модернізувати вже працюючі, піклуватися про комфорт і безпеку наших клієнтів, яких ми традиційно вважаємо партнерами по бізнесу. В 2021 році ми плануємо розширити мережу до 1277 магазинів. Нагадаю, що в 2016 році їх було лише 835, у 2017-му – 913, 2018-му – 990, ще за рік кількість збільшилася до 1077», – розповів в одному з інтерв’ю генеральний директор і голова Ради директорів корпорації «АТБ» Борис Марков.

Варто зазначити, що, розширюючи власну торговельну мережу, «АТБ» допомагає в боротьбі з однією із головних проблем української економіки – безробіттям. Завдяки динамічному розвитку бізнесу компанія цього року знов підтвердила своє звання одного з найбільших роботодавців країни та безперечного галузевого лідера.
Як, власне, й планувалося, цьогоріч найбільш активно  ця торговельна мережа розширювалася в західних областях (44 нових магазини) і на Київщині (32 супермаркети). Ще 12 торговельних точок відкрили на півдні країни,  а решту – в Дніпропетровському та Харківському регіонах.
Процес розвитку та розширення торговельної мережі не зупиняється ні на мить. У планах компанії до кінця року відкрити ще 25 нових супермаркетів, а також оновити 20 вже працюючих магазинів. Це цілком доречно, адже в умовах, коли доходи мільйонів українців значно впали, а рівень безробіття стрімко зростає, потреба в якісних, але при цьому доступних продуктах не знижується. Нагадаємо, що ціни в дискаунтерах «АТБ» традиційно нижчі за середньоринкові на 10–15%. Якщо ж покупці слідкують за акціями в «АТБ» і користуються перевагами бонусної програми, то зекономити можуть навіть понад 40 відсотків.
Більш ніж чотири мільйони постійних клієнтів «АТБ», серед яких і мешканці Тернопільщини, високо оцінили широкий асортимент продукції власних торгових марок (ТМ «De Luxe Foods & Goods Selected», ТМ «Своя лінія», ТМ «Розумний вибір»). Кожна з них посідає лідерські позиції в своєму сегменті, вирізняється високою технологічністю виробництва, відповідає європейським вимогам щодо якості та безпеки продукту.

Частка продукції власних ТМ у загальному асортименті кожного супермаркету мережі «АТБ», який перевищує 3,5 тис. найменувань, становить майже 30%. Цікаво, що будь-який з продуктів цього ексклюзивного асортименту (продукцію ВТМ продають тільки в магазинах «АТБ») за якістю не поступається брендовим аналогам, проте ціною може приємно здивувати. До вартості такої продукції не включено витрат на рекламу, промоакції, послуги посередників тощо. Як свідомий і патріотичний бізнес «АТБ» працює з фіксованою мінімальною націнкою. Більш того, делікатеси з лінійки власного імпорту в «АТБ» реалізують взагалі без націнки. Це означає, що у супермаркетах мережі ми також можемо придбати продукцію за ціною виробника.

Приходячи в будь-який магазин «АТБ», у тому числі й у нашому Тернополі,  маємо гарну нагоду значно заощадити кошти сімейного бюджету, не відмовляючи собі в улюблених продуктах.

Ольга Поленко

 

 

У Тернопільській райраді заступниця голови — представниця “За Майбутнє”

Премію Верховної Ради отримають двоє педагогів з Тернопілля