Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Із підручника з хімії все-таки видалять інформацію про “користь” соди у боротьбі з раком

Вчителям доведеться вклеїти нову сторінку в підручник з хімії для 9 класу, а інформацію про «користь» соди у лікуванні раку — видалять.

Про це повідомляє «Дзеркало тижня» з посиланням на лист Інституту модернізації змісту освіти, який розіслали по школах.

Зазначається, що видавництво «Грамота» підготувало вклейку з новим текстом, яким вчителі мають заклеїти сторінку з розповіддю про цілющу соду. У цій вклейці, до слова, тепер розповідь про користь йодованої солі. Про онкологію вже не згадується.

У коментарі «Суспільному» очільник Інституту модернізації змісту освіти Євген Баженков заявив, що таке виправлення є звичайною практикою та передбачене угодою з видавництвом.

«Це звичайна практика та умови договору з видавництвом, яким передбачено, що у разі виявлення помилки видавництво власним коштом передруковує відповідну сторінку та надсилає її до навчальних закладів. І це найефективніший спосіб оперативно усунути недолік. Оскільки підручники знаходяться в учнів», — сказав він.

Водночас Баженков уточнив, що додатково підручник не перевіряли.

Нагадаємо, в середині листопада розгорівся скандал щодо підручника з Хімії для учнів 9 класу, в якому йдеться про користь соди у боротьбі з онкологічними захворюваннями.

У Міністерстві охорони здоров’я проблем у такій інформації не побачили, а на захист соди стали, пославшись на сумнівне ЗМІ та прихильників нетрадиційної медицини.

На тернопільських ринках – передсвятковий ажіотаж

На Тернопільщині розшукують кішку, яка під час ДТП втекла з авто (ФОТО)