Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Бучацький міськраді більшість утворили “Європейська Солідарність”, “За Майбутнє”, “Батьківщина” і “Свобода”

У Бучацькій міській раді нового скликання вже сформували виконавчі органи влади. На першій сесії депутати обрали секретаря міської ради і заступників міського голови.

Треба відзначити, що Бучацька ОТГ стала першою на теренах області, яка змінила конфігурацію більшості, започатковану на першій сесії обласної ради. Нагадаємо, що там з одного боку барикад опинилися «Свобода», «За Майбутнє», «Слуга народу» і «Довіра», а з іншого — «Європейська Солідарність» і «Батьківщина». У Бучачі кордон цих барикад «розмили».

Розклад

У Бучачі вибори міського голови відбувалися під знаком жорсткої, а часом і брудної боротьби. Там протистояли Віталій Фреяк із «Європейської Солідарності» та Іван Лепак із «Довіри». У підсумку виборів обох кандидатів розділила дещиця — Фреяк набрав 34,36%, а Лепак — 30,57%. Різниця між кандидатами склала рівно 500 голосів — 4531 проти 4031.

Подальші місця на виборах мера посіли: Роман Довбенко (самовисуванець) — 9,15%, Ігор Гаврилишин (самовисуванець) — 7,42%, Лілія Тимчишин («Батьківщина») — 6,76%, Петро Чорнота (самовисуванець) — 5,16%, Володимир Михайлюк («Слуга народу») — 4,13%, Дмитро Хахула («Радикальна партія») — 2,42%.

Цікавим виявився розклад і серед депутатського корпусу (загальний склад — 26 депутатів, для ухвалення рішення необхідно 14 голосів): 6 мандатів отримала «Європейська Солідарність», 5 —  «Довіра», по 3 — «Свобода», «За Майбутнє» і «Батьківщина», по 2 — «Радикальна партія», «Слуга народу» і «Голос».

Більшість

Міський голова Бучача Віталій Фреяк запропонував свій варіант коаліції, на який пристали інші політичні сили. У підсумку в Бучацькій ОТГ до складу основної коаліції увійшли «Європейська Солідарність», «Батьківщина», «Свобода» і «За Майбутнє».

Наразі у Бучацькій міськраді сформували вже всі виконавчі органи: секретарем ради став Анатолій Чук із «Батьківщини», а заступниками міського голови — Василь Вонсяк зі «Свободи» і Олена Сурм’як із політичної партії «За Майбутнє».

Скандал: банкір у банкіра печатку вкрав…

За підсумками сесії міської ради виник дещо курйозний скандал. Міський голова Віталій Фреяк на якийсь час залишив на столі без нагляду печатку міської ради. Цим скористався депутат від «Довіри» Олег Грицак, який поцупив печатку і викликав правоохоронців, щоб, як він потім зазначив, «нею не скористався хтось у незаконних цілях».

Зрештою Фреяк з колегами спом’яталися і кинулися до Грицака, а коли той відмовився віддавати печатку, мовляв, тільки через поліцію, то силою намагалися відібрати. У підсумку можливому кровопролиттю завадили правоохоронці…

Тепер у Бучачі жартують, що банкір у банкіра печатку вкрав, адже Віталій Фреяк, свого часу, працював керуючим відділення «Ощадбанку», а Грицак — в банку «Аваль».

У Тернополі гойдалка серйозно травмувала дитину

Загинув 29-річний водій “Шкоди”, а 31-річна вагітна пасажирка потрапила у лікарню: подробиці ДТП біля Тернополя