Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Підгаєцька громада може залишитися без лікарні?

Про це йдеться у дописі депутата Підгаєцької міської ради від партії “За Майбутнє” Петра Заставецького.

“Сьогодні (17 грудня) відбулося засідання позачергової другої сесії Підгаєцької міської ради.
Одне з найважливіших питань, котрі сьогодні розглядалися, внесення змін до утворення на першій сесії виконавчого комітету ради.
Виконком один із важливих колегіальних органів, певною мірою важливіший за саму раду депутатів, котра ж створила цей виконком.
На зустрічі керівників політичних фракцій (груп) з головою міської ради Мереною Ігорем, було обговорено склад виконкому, де, здається, було знайдено спільну думку з усіма партіями.
Проект рішення, котрий сьогодні розглядали, вже чомусь змінений, а в самому списку появилися кандидатури раніше не узгоджувані на зборах керівників фракцій. Даний проект рішення на голосування поставили «пакетом», що унеможливило голосувати за кожну кандидатуру окремо. В процесі обговорення депутати внесли пропозиції додати декілька членів виконкому, що забороняється чинним законодавством.
Чому нам з вами це важливо!? Надалі господарську діяльність голова громади буде узгоджувати з виконкомом, котрий вже сьогодні чомусь старалися зарядити «своїми».
Особисто я, на погоджувальні зустрічі вносив кандидатуру до складу виконкому Кушніра Ігоря Богдановича, головного лікаря Підгаєцької районної лікарні. Мою пропозицію на обговоренні одобрили, але в проекті рішення її не вказали.
Пояснюю чому. Підгаєцька районна рада чомусь (дуже дивно чому) не передала своє комунальне підприємство «Підгаєцька центральна районна лікарня» у склад Підгаєцької міської ради. Райрада на сьогодні без голови та заступника, а значний склад депутатського корпусу сьогодні мають вже мандати у міській раді, а про районну лікарню, таке враження, забули.
Оскільки районну лікарню не передали на баланс міської ради, від так у бюджеті на 2021 рік закладати коштів на цю установу не будуть. Що підтверджує проект рішення № 31-2, де серед переліку установ, котрі будуть фінансуватися з міського бюджету, лікарня відсутня.
Сьогодні це вже лікарня Тернопільська району. Ще весною хвалилися як за бюджетні кошти району закупляли в лікарню обладнання, а вже осінню усе безкоштовно віддали у Тернопіль. Так, є шанси, що з Тернополя передадуть знову у власність громади, але у якому складі невідомо. А в бюджеті потрібно буде вносити зміни та шукати вільні кошти. Мало віриться, що пізніше кошти на лікарню знайдуться.
Саме тому вносив кандидатуру головного лікаря у склад виконкому, бо особисто я вважаю, що лікарня в громаді потрібна! За неї варто поборотися!
Якщо так поспіхом прийматимуть бюджет на наступний рік, це буде не дуже добре!
Не голосував за такий склад виконкому, а також за перелік бюджетних закладів, котрі будуть фінансувати. Поіменне голосування депутатів можна буде побачити на сайті Підгаєцької міської ради”, — написав Петро Заставецький у мережі Фейсбук.

Міст у Лисівцях: робота кипить, не зважаючи на погоду і пору року

На перехресті вулиць 15 Квітня і Злуки водії з’ясовували стосунки з пістолетом