Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Одному перерізав горло, а іншого 18 разів ударів ножем”: польський суд засудив убивцю заробітчан з Тернопільщини

38-річний громадянин України Сергій, який у грудні 2019 року вбив двох своїх співвітчизників, отримав 25 років тюремного ув’язнення.

Про це у четвер, 3 грудня, повідомило польське видання fakt.pl.  

Нагадаємо, вбивство двох українців трапилося у грудні 2019 року на території розплідника дерев та кущів у місцевості Доброславув, що неподалік Пулав.

Одному із загиблих зловмисник перерізав горло, а іншому завдав 18(!) ударів ножем.

Як згодом стало відомо, загиблими виявилися двоє молодих чоловіків зі Зборівського району Тернопільської області. Наступного дня вони мали повертатися додому в Україну і зловмисник розраховував, що у них повинні бути великі гроші.

Як з’ясувалося під час слідства, обвинувачений скоїв тяжкий злочин, бо йому не вистачало грошей на наркотики, горілку та повій.

Обвинувачений теж приїхав у Польщу на заробітки, але усі зароблені кошти він спускав на розваги. З часом почав вдаватися до крадіжок та грабунку своїх колег, з якими працював.

Згодом його дії ставали все нахабнішими і він врешті решт посягнув на життя двох своїх співгромадян.

А ціна двох життів молодих українців виявилася такою – 200 злотих та куртка одного із загиблих (це все, чим зловмисник зумів поживитися, бо чогось більшого не знайшов).

Докази у справі вбивства були переконливими, відтак процес, який розпочався кілька тижнів тому в Окружному суді Любліна, закінчився дуже швидко. Судді ухвалили рішення засудити обвинуваченого до 25 років ув’язнення.

Окрім цього засуджений за подвійне вбивство має іще пройти примусове лікування від наркотичної залежності.

Часу на виправлення та лікування у Сергія буде вдосталь, адже у вироку суду вказано, що заяву про умовно-дострокове звільнення він зможе подати лише після 20 років ув’язнення.

Джерело: “Терноград”.

“Живий, але дуже п’яний”: у Тернополі рятували чоловіка, який знепритомнів через алкоголь

гроші

“Понад 10 тисяч гривень”: скільки офіційно заробляють жителі Тернопільщини та України