Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Біатлоністка Анастасія Меркушина вже не представляє Тернопілля

Сестри Меркушини разом з батьками переїхали до Закарпаття і отримали квартири в Хусті

Сьогодні, 17 грудня, розпочинається останній цього року етап Кубка світу з біатлону в австрійському Хохфільцені. О 15.15 на старт спринтерської гонки вийдуть чоловіки.

А завтра змагатися розпочнуть жінки. І вперше цього сезону за збірну заявлена Анастасія Меркушина, яка торік представляла у збірній України Тернопілля.

Однак наприкінці міжсезоння сестри — старша Анастасія та не менш талановита молодша Олександра — вирішили змінити прописку і, разом з батьками, тренерським дуетом Іриною і Олегом Меркушиними, переїхали на Закарпатття, а зокрема у місто Хуст.

Цікаво, що ще наприкінці вересня сестри представляли Тернопілля на чемпіонаті України, а вже 10 жовтня Анастасія з батьком Олегом Меркушиним приїхала до Закарпаття, де отримала ключі від новенької квартири.

Цікаво, що весь цей «грандіозний переїзд» насправді відбувався в рамках виборчої кампанії місцевої «Батьківщини». Ось який допис з’явився на сторінці цієї політичної сили 10 жовтня:

«Нещодавно створена Закарпатська регіональна федерація біатлону розпочала свою активну діяльність, залучивши до співпраці відомих спортсменів.

Так, 10 жовтня, відбулася непересічна для закарпатського біатлону подія. Свою  готовність виступати від Закарпаття в цілому, та від Хуста зокрема,  висловили одні з найвідоміших та найперспективніших молодих біатлоністок України – сестри Анастасія  та Олександра Меркушині. Спортсменки вже вибороли багато титулів у цьому виді спорту. Анастасія –  призерка чемпіонату світу у естафеті, чемпіонка світу з біатлону серед юніорів, а також вона – дворазова чемпіонка Європи з біатлону серед юніорів, учасниця етапів кубка світу. А 15-річна  Олександра вже стала наймолодшою переможницею дорослих чемпіонатів України в історії. 

До Хуста завітала лише Анастасія, адже Олександра на даний час знаходиться в Чернігові на юнацькому чемпіонаті України з літнього біатлону. В Хуст спорсменка приїхала не сама, а з батьком – відомим тренером з біатлону – Олегом Меркушиним і Президентом Федерації біатлону України – Володимиром Бринзаком. Анастасія  зізнається, що всім серцем любить Закарпаття і виступати від регіональної федерації для неї велика честь.

Всі ми прекрасно розуміємо, що життя спортсменів пов’язане з постійними тренуваннями та зборами, переїздами та готелями, тому надзвичайно важливо для відновлення сил та успішного результату мати свій власний  куточок, де зможеш відпочити душею та тілом. І у Анастасії такий куточок вже з’явився – вона отримала у подарунок свою власну квартиру у Хусті. Ключі від квартири спортсменці урочисто вручив президент Закарпатської регіональної федерації біатлону – Василь Крулько. Присутнім також був Хустський міський голова – Володимир Кащук.

Сподіваємось, що зовсім скоро Хуст стане закарпатською столицею біатлону. Тим більше, якщо за наш край виступатимуть такі відомі спортсмени.

Крім того, розвиток цього виду спорту має велике значення не тільки для спортивного життя, а й для активного дозвілля та фізичного розвитку наших дітей та молоді. Маємо надію, що на Закарпатті скоро виросте не одне покоління відомих біатлоністів.

А поки, бажаємо Анастасії та Олександрі Меркушиним вдалих тренувань та успішних виступів на змаганнях.»

Наразі в профілі Анастасії Меркушиною на офіційному сайті федерації біатлону під «резиденцією» все ще значиться с. Підгороднє.

Та, гадаємо, його просто ще не встигли змінити…

“Сюрприз від колишнього”: на Тернопільщині чоловік оформив кредит на екс-дружину

Хворим на коронавірус немає можливості робити гемодіаліз у Тернополі