Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Як на Тернопільщині покарали тракториста, який забруднив болотом дорогу

Водій на тракторі John Dееre 13 листопада 2020 року о 16.35 забруднив проїжджу частину дороги. Цим самим створив небезпеку іншим учасникам дорожнього руху.

Отже, як йдеться у матеріалі справи водій на автодорозі Бучач – Нижнів, керуючи транспортним засобом John Dееre 8400 забруднив болотом дорогу (20 метрів на 90 метрів), що створювало перешкоди для інших водій, чим порушив п. п. 22.3 (ґ), 1.5 Правил дорожнього руху.

Водій на судове засідання не з`явився, але звернувся до суду з письмовою заявою про розгляд справи у його відсутності. Також він написав, що вину визнав, у вчиненному щиро розкаявся.

Суд визнав водія винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 139 КУпАП і вирішив притягнути його до адміністративної відповідальності.

Згідно ст. 33 КУпАП при накладенні стягнення враховуються характер вчиненого правопорушення, особа порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом`якшують і обтяжують відповідальність, крім випадків накладення стягнення за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, у тому числі зафіксованому в автоматичному режимі.

Стягнути із правопорушника судовий збір в дохід держави у розмірі 420 (чотириста двадцять) грн 40 коп.

Та накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 340 (триста сорок) грн.

Коротке замикання і людини немає: трагічний випадок на Тернопільщині

“Тебе, тварино, знайдуть”: у Тернополі спаплюжили меморіальну дошку померлому військовому медику (ФОТО)