Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі звільняють з-під бетону забуту підземну річку (ФОТО)

Тривають масштабні роботи з реконструкції дощового колектора у парку імені Тараса Шевченка.

Проведення цих робіт не лише додасть естетики одному із улюблених парків тернополян, але й вивільнить на десятиліття замкнену під бетонними плитами річку Рудку. Проведення капітального ремонту колектора допоможе відслідковувати наявність відходів, які, ймовірно, раніше підземним шляхом потрапляли у став, а також він виконуватиме вкрай важливу функцію відведення дощових вод. Новий місток через річку Рудку на набережній вже майже готовий, також споруджують ще два містки вглибині парку.
– Колишня річка Рудка – зона каналізування, яка займає найбільшу частину стоків нашого міста, – пояснює заступник міського голови з питань інфраструктури Владислав Стемковський. – Цей колектор є основним потенційним забруднювачем ставу, тому він включений у перелік кроків щодо ремонту і очищення водойми.
Тут вже повністю застелили геотекстиль, який не пропускає воду знизу. Також було проведене бетонування дна і піднятий рівень дня колектора. Планується на колекторі встановити механічні очисні споруди, які будуть затримувати залпові викиди під час дощів.

Так буде виглядати після реконструкції

У Тернополі більш як за 200 тисяч планують відремонтувати відділення поліції

Тернопільська “Нива” “розписала” нульову нічию з “Миколаєвом”