Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Польщі після затримання помер українець, до якого застосовували електрошокер

Прокуратура розслідує обставини смерті громадянина України під час його затримання поліцейськими.

Інцидент стався в ніч з 15 на 16 листопада в Бжезинскому повіті (Лодзьке воєводство).

Попередньо відомо, що українець повинен був сидіти вдома на карантині, однак порушив цю умову. Більше того, він намагався проникнути в чужі двори, після чого господарі викликали поліцію.

З інформації прокуратури випливає, що порушник поводився агресивно й кидав у бік правоохоронців різні предмети, а на додачу дістав ножа й спробував напасти з ним на поліцейського. Аби заспокоїти чоловіка, правоохоронці застосували сльозогінний газ, однак результатів це не принесло. Тоді в хід пішов електрошокер.

Коли на українця все ж наділи кайданки, йому різко погіршало. Спроби надати медичну допомогу виявилися марними: чоловік швидко помер.

Наразі прокуратура чекає на результати судмедекспертизи, щоб вияснити причини смерті громадянина України. Також аналізуються записи реєстратора, який був вмонтований в електрошокер, опитані свідки події. Внутрішнє розслідування проводить і поліція. Поки що все вказує на те, що правоохоронці не перевищили своїх повноважень під час затримання чоловіка.

Речник Окружної прокуратури в Лодзі, прокурор Кшиштоф Копаня розповів, що точна причина смерті українця стане відома після розтину. Про це 19 листопада повідомив він агентству “Укрінформ“.

“Ми чекаємо на результати розтину, одночасно хочемо проаналізувати запис відеореєстратора, вмонтованого в паралізатор”, – зазначив прокурор.

За його словами, зарано припускати, що між діями поліції і смертю затриманого є зв’язок.

Прокурор розповів, що українець приїхав до Польщі 10 листопада і мав працювати на будівництві. Він перебував на карантині, але не дотримувався його.

Як заявив Копаня, 15 листопада поліція отримала повідомлення, що “агресивно налаштований чоловік” намагався потрапити на подвір’я та до будинку місцевих жителів. За словами прокурора, чоловік кидав у правоохоронців різноманітними предметами, а потім нібито витягнув ніж. Поліцейські намагалися заспокоїти чоловіка словесно, а тоді викликали підкріплення і застосували спочатку сльозогінний газ, а потім паралізатор. На затриманого вдягли кайданки. Після цього йому відразу стало зле, бригада екстреної допомоги констатувала смерть.

Консул Консульського відділу Посольства України в Польщі Дмитро Горбань повідомив “Укринформу”, що з огляду на резонансність справи її взято під консульський контроль.

Горбань поінформував, що 44-річний українець приїхав з Тернопільської області. Його родину повідомили про смерть.

 

 

Головне фото – ілюстративне.

Нардеп з Тернопільщини прокоментував свою заяву (ФОТО)

Коронавірус на Тернопільщині: померло 4 людини та ще 291 новий хворий