Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Увірвався в кабінет, зняв маску, почав плюватися…”: пацієнт жорстоко побив вагітну сімейну лікарку під час прийому

Агресивних пацієнтів більшає, кажуть медики.

Напад на сімейну лікарку просто в її кабінеті. Медпрацівницю в Житомирі побив пацієнт під час приймання. Лікарка спробувала захищатися, застосувала газовий балончик, але зі струсом мозку опинилася в медзакладі.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

34-річна сімейна лікарка Інна Савчин наразі в гінекологічному відділенні. Опинилась там через загрозу вагітності після того, як її побив пацієнт під час приймання.

«Струс головного мозку, загроза вагітності, садна на тілі», — говорить сімейна лікарка центру первинної медико-санітарної допомоги м.Житомир Інна Савчин про свої діагнози після побиття. Це було звичайне приймання пацієнтів, каже медпрацівниця. У кабінет увірвався чоловік, без пояснень зняв з себе маску, почав плюватися, а потім схопив за халат.

У кабінет увірвався чоловік, без пояснень зняв з себе маску, почав плюватися, а потім схопив за халат.

«Тягне мене через всі столи, кидає стілець у медсестру, хапає мене, тягне і кидає об підлогу, я  вдарилася головою», — каже Інна Савчин.

Лікарка змогла витягнути із сумочки газовий балончик і пирснути в обличчя нападнику. На жіночі крики і галас збіглися колеги із сусідніх кабінетів. Нападник одразу утік. Медики викликали поліцію. Особу нападника встановили — це 50-річний місцевий житель. У поліції пояснив, що напав на медикиню, бо та не хотіла підписувати з ним декларацію.

«Так, я йому відмовила після його погроз, що, мовляв, «я тебе вб’ю, ти тут працювати не будеш, ти звідси не вийдеш», — каже постраждала.

Сімейна лікарка не заперечує, що добре знає нападника. Каже: чоловік вже кілька місяців її переслідує. Через образи й неадекватну поведінку відмовила пацієнту у підписанні декларації.

«Декларація у нас укладається від квітня 2018 року. В нього була можливість 150 разів це зробити. Якщо це не можна зробити з одним лікарем, це можна зробити з третім, четвертим», — говорить в. о. центру первинної медико-санітарної допомоги м. Житомир Людмила Бондаренко.

Журналісти розшукали адресу, за якою мешкає нападник. Він зачинився у будинку і не виходить. На телефонні дзвінки не відповідає. Сусіди не дивуються, що він побив жінку-лікаря.

«До всіх претензії має, тобто, всі сусіди від нього страждають. У нього мати-пенсіонерка, він ніде не працює, сидить на її пенсії. Він і її гризе, там і мати бідна», — розповів сусід.

Адміністрація амбулаторії після інциденту збирається встановити камери спостереження і найняти охорону. Агресивних пацієнтів більшає, скаржаться медики.

За останні три роки чоловік написав 170 скарг в різні інстанції, кажуть в поліції. І навіть вже встиг поскаржитися на копів, які його привезли у відділок на допит. Побиття медика слідчі розцінюють як хуліганство. Під час розслідування нападнику призначать і психіатричну експертизу.

Джерело: ТСН

 

На Тернопільщині чоловік вийшов з дому і пропав безвісти (ФОТО)

84% батьків підтримують сексуальну освіту в школах, але ще мають власні стереотипи – опитування