Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Люди залишилися без рідних, дітей, житла”: українка розповіла про страшний землетрус в Туреччині

Щонайменше 76 загиблих, понад 900 потерпілих, у лікарнях перебувають понад 240 осіб: Туреччина і Греція оговтуються після потужного землетрусу в Егейському морі.

Сили підземних поштовхів сягали семи балів, дрижання землі відчули в Стамбулі, Афінах і на Криті. Найбільше постраждали турецька провінція Ізмір і грецький острів Самос.

Як оговтується турецьке місто Ізмір від страшного землетрусу – в сюжеті Сніданку з 1+1 розповіла українка.
Після  землетрусу місто накрило цунамі: прибережні райони Ізміра опинилися у воді. Кілька рибалок зникли безвісти.

Ущент зруйновано щонайменше два десятки багатоповерхівок. Для тих, хто залишився без даху над головою, влада організувала табір. Дехто ночує у своїх автівках. Українка Юлія разом з 4-річною донькою в цей момент були в багатоповерхівці. Їм пощастило, бо встигли вибігти, Дуже налякані але неушкоджені вони бачили, як їхній будинок розходиться тріщинами. Жінка згадує все як уві сні: люди сиділи просто на дорозі, а з гучномовців повідомляли про план евакуації, а також необхідність узяти все найнеобхідніше.

Українка досі не може прийти до тями, яктаке затишне та красиве місто Ізмір, в якому вони прожили вже понад шість років, зараз схоже на велику руїну. “Досі розбирають будинки. Нашому району дуже-дуже пощастило. Будинки через один виявилися із тріщинами. Вони не попадали, але люди евакуюються: вивозять меблі, одяг, найнеобхідніше. Але інших районах складніше: люди просто залишилися без житла, без рідних, без дітей. Насправді, дуже страшно”, – розповідає жінка.

Потужний землетрус стався в другій половині дня у п’ятницю, 30 жовтня, у районі грецького острова Самос і прибережної зони Туреччини. Сотні людей рятувальники вже витягнули з руїн. Волонтери і просто небайдужі не втрачають надії ір озбирають уламки зруйнованих будинків, щоб врятувати тих, хто опинився під завалами.

“Я знайомився з дівчатами”: у Тернополі чоловік обдурив близько десяти жінок віком від 18 до 28 років

На Тернопільщині під час конфлікту чоловік кинув дерев’яною дошкою у голову сусідці