Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Коронавірус оскаженіє”: інфекціоністка розповіла, що чекає українців з приходом холодів

Зараз українці потерпають через пандемію. Однак медики повідомляють, що стрімке поширення коронавірусу триватиме ще довго.

До уповільнення поширення вірусу має минути ще рік або два. А з настанням холодів коронавірус взагалі може “оскаженіти”, тобто перебіг захворювання протікатиме значно важче.

Як інформує “Obozrevatel“, такий прогноз озвучила українська лікарка-інфекціоністка, докторка медичних наук і професорка Ольга Голубовська в інтерв’ю. За її словами, у холодну пору року настає найважчий етап пандемії.

“Він (коронавірус) може ослабнути, але не цього року. Повинно пройти хоча б рік-півтора. А нам це треба ще пережити. Зараз, із настанням холодів, ви побачите, яке буде зростання захворюваності, і ви побачите, наскільки ускладниться перебіг захворювання”, – зазначила лікарка.

За словами Голубовської, вже зараз в Україні не госпіталізують у такій кількості пацієнтів із нетяжким перебігом захворювання, як це було в березні.

“Потім ми в стандартах написали, що під обов’язкову госпіталізацію підпадають люди із середньотяжким перебігом захворювання, але з груп ризику. Я вважаю, що така тактика виправдана.

У людей із “груп ризику” непередбачуваний перебіг захворювання. Вони потребують лікарського і лабораторного моніторингу. Іноді лабораторні критерії тяжкості випереджають погіршення стану, і ми вчасно втручаємося”, – пояснила інфекціоністка.

У Тернополі розшукують чоловіка, який вийшов з лікарні і зник (ФОТО)

На Тернопільщині чоловік впав з високого муру, коли фотографував краєвиди