Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Як свободівці “відігралися” на Барні

5 років очікувань та тріумфальне повернення на топ-позиції влади області. Це – головний результат для ВО «Свобода» після місцевих виборів 2020 року.

Що таке бути владою “тягнибоківці” добре розуміють. На третій термін переобрано мера обласного центру Сергія Надала. Свого часу головою обласної ради працював Олексій Кайда, а одразу після Революції гідності – обласну державну адміністрацію очолював Олег Сиротюк.

Перемоги свободівців дійсно почалися з Тернополя та поширилися на Івано-Франківськ, Хмельницький, цього року серед інших – Кременець, Кам’янець-Подільський.

Саме тому для Михайла Головка і побратимів так важливо було отримати посаду голови обласної ради. І зорі встали в потрібну комбінацію. Тим більше, що лідер місцевих порошенківців Степан Барна, навіть не висунув свою кандидатуру, як альтернативну, передчуваючи провал при голосуванні. І він був правий. Після демаршу їхньої фракції з зали під час голосування за заступників голови, на своїх місцях таки залишилися порядні депутати Любомир Білик та Василь Кобель (обидвоє з «Європейської солідарності») та виконали свій обов’язок – представляти інтереси виборців в найвищому владному органі області.

Для романтиків-патріотів відразу треба пояснити, чому в коаліцію не залучено ні нібито патріотичну «Європейську солідарність», ні лівих популістів з ВО «Батьківщина». Справа зовсім не в ідеології. Це вже зараз Степан Барна та Василь Деревляний почнуть грати на «патріотичних» почуттях довірливого електорату.

А де вони були зі своєю ідеологічністю 5 років тому, коли утворили коаліцію в обласній раді без партійців Тягнибока? Чому на початку війни з Росією, коли свободівці масово ішли на фронт, їхню політичну силу не запросили в «патріотичну» коаліцію в обласній раді в 2015 року, яка запам’яталася тільки поділом посад, дорогами по 40 метрів та програшем підопічних Порошенка та Тимошенко як на президентсько-парламентських виборах, так і на місцевих?

Як постелиш – так і виспишся. Це українське прислів’я і Степану Барні і Василю Деревляному яскраво демонструє, що владу не лише треба здобувати, але і треба вміти втримати.

І саме нова коаліція в обласній раді чітко показала, що не хоче мати нічого спільного з партіями, які залежні від волі вищого керівництва та не можуть похвалитися чимось реально зробленим для людей та області.

У Тернополі чоловік поїв мідій і викликав “швидку”

10 простих кроків як зберегти здоров’я цієї осені