Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Думала писати заповіт”: українка розповіла, як хворіла на коронавірус ще у 2019 році

Українка заявила, що важко перехворіла на COVID-19 ще в листопаді 2019 року після поїздки в Єгипет.

Як розповіла Леся Кривчук виданню “Телеграф”, тоді її аналізи надіслали в лабораторію до Києва, яка підтвердила, що в жінки був вірус сімейства коронавірусних. Тестування конкретно на COVID-19 тоді ще не проводилося, передає Obozrevatel.

Українка підозрює, що могла заразитися в аеропорту, де, як сказала вона, “було безліч китайців”. У Кривчук одинадцять днів температура трималася на рівні 39,9–40,1 градуса, а після жарознижувальних збивалася тільки до 38,5.

“Лікарі, уся лікарня не могла зрозуміти, що зі мною відбувається, для них таке було вперше. Тоді такого дивного – хвилеподібного – перебігу хвороби вони ще не бачили!

Уявіть: мене відпустило на 6-й день, на 7-й знову накрило, і так було завжди, на кшталт полегшає, потім накриває ще сильніше. Ось ця хвилеподібність, звичайно, вбивала. Тобто я одна з “піонерів” китайського коронавірусу”, – заявила вона.

Українку лікували різними антибіотиками, їй робили флюорографію. Кисню вона не потребувала. Коли пацієнтка лежала в лікарні, у неї почалося запалення легенів, але мінімальне, яке вразило до 1% тканин.

“Точно пам’ятаю, що [антибіотиків] сім груп перебрали. Але, на відміну від того, як зараз радять багато пити рідини, на питві увагу не акцентували”, – розповіла Кривчук.

На Тернопільщині за добу від коронавірусу померло 7 людей

Тернополянка віддала шахраю 159 тисяч гривень