Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині планують розгорнути ще тисячу ліжок для хворих на коронавірус

Медична система області дозволяє розгорнути ще тисячу ліжок для хворих на коронавірус.

Про це йшлося на засіданні регіональної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Якщо усі місця будуть заповненими, відкриватимуть польові госпіталі. Втім, проблемою є підведення кисню.

Близько 80% відсотків ліжкового фонду, передбаченого для хворих на коронавірус, має бути забезпечено подачею кисню, – зазначила начальниця управління охорони здоров’я області Ольга Ярмоленко. У теперішніх умовах реалізувати таке завдання складно, оскільки для прокладення кисню необхідно звільнити приміщення.

«Наше завдання – максимально забезпечити хворих коронавірус ліжками у стаціонарних закладах, підвести до цих ліжкомісць кисень. Киснем має бути забезпечено 80% ліжкового фонду, який ми виділяємо для хворих на коронавірус, чи це пряма подача кисню, чи це концентратори. Ми отримали медичну субвенцію у сумі 14,5 млн. грн.. ці кошти вже є у лікувальних закладах. Зараз складний період: і хворих багато, і кисень необхідно до ліжкомісць підводити».

Учора в області діагностували 240 випадків зараження COVID-19. При цьому одужало 62 особи. Також протягом доби двоє людей померло з підтвердженим діагнозом коронавірусу: 53-річна жінка у Збаразькому районі та 60 річний чоловік у Скалаті.

Жителі Тернопільщини організували схему «списання» запчастин до вертольотів майже на 5 мільйонів (ФОТО)

Підприємцям та працівникам компенсують збитки через локдаун, але не всім