Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Глінтвейн для третьокласників”: директор школи через завдання у підручнику звернувся до МОН

В одному із підручників для третьокласників учителі натрапили на завдання, яке стосувалося алкогольного напою. Це викликало обурення у освітян, адже розгляд питання потребував детального висвітлення перед дітьми, що саме таке глінтвейн, і навіть, можливо, як його вживати.

Як інформує “24“, у підручнику “Я досліджую світ” для третього красу в одному з завдань згадується алкогольний напій глінтвейн. Це обурило директора школи, тому він звернувся до Міносвіти.

Директор школи Києва Дмитро Ламза запитав МОН у своєму фейсбуці, як вчитель має пояснити дитині, що таке глінтвейн.

До прикладу, директор стверджує, що не знає, що таке глінтвейн і ніколи його не куштував. Тому він вважає, що діти теж не повинні знати про глінтвейн.

Яке завдання обурило директора? Одне із завдань про глінтвейн наявне у підручнику “Я досліджую світ” для 3 класу, авторами якого є О. Волощенко, О. Козак, Г. Остапенко.

Тому Дмитро Ламза звернувся до заступників міністра освіти, аби ті розказали, як пояснити дітям, що таке глінтвейн.

Така вправа обурила багатьох користувачів соцмережі. Серед них переважно батьки учнів та вчителі. У коментарях дехто засуджує це, а інші підтримують ідею авторів підручника, мовляв, це завдання є нормальним.

Натомість видавці звинуватили вчителів, що ті не можуть пояснити зміст підручника. Гендиректор видавництва Олексій Андрусич пояснив, що мета реформи освіти – зробити дитину компетентною для життя у сучасному світі.

“Мені, як батьку дитини, що навчається у державній школі, прикро та соромно стає за вчителів та директорів, які не можуть пояснити батькам зміст підручника, які чи то справді мають вади ерудиції і світогляду, що не були ані в Карпатах, ані книжок не читали..”, – прокоментував Олексій Андрусич.

Дівчині, яку звинувачують у вбивстві студента-іноземця, загрожує до 15 років за гратами

“Вмирають, не дочекавшись тестів, але маски носити не хочуть”: як COVID-19 поглинає Україну