Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Як змінився Тернопіль за 10 років: водна арена – центр міжнародних спортивних турнірів

Усе розпочалося кілька років тому. Тоді запланували відновити у Тернополі Чемпіонат світу з водно-моторного спорту, який востаннє проводили ще у 1987 році.


Сформувати інфраструктуру навколо Тернопільського ставу, оновити бази на гребному каналі та збудувати Водну арену. Тоді це було тільки у планах. Сьогодні ж Чемпіонат світу з водно-моторного спорту став уже традиційним у Тернополі, а на Водній арені «Тернопіль»вже відбулись перші міжнародні змагання. Сьогодні це унікальний комплекс, для спортивних змагань, відпочинку та розвитку туризму. Тут проводять Чемпіонати світу з водних видів спорту. У співфінансуванні з державою за останніх два роки укріпили берег гребного каналу, облаштовували дорогу, трибуни та суддівську вишку, роботи майже завершено. Залишилося впорядкувати внутрішні приміщення. Встановити крісла, облаштувати вентиляцію. Трибуни розраховані на 1000 глядачів, сидіння уже виготовляє іспанська фірма, яка працювала з великими європейськими стадіонами. Також вже готові коментаторські місця, конференц-зал на 100 місць та кафетерій. Наразі облаштовують місця в готелі, де зможуть жити близько 80- ти туристів, а також закладають нові зелені зони.Ця Арена стане місцем проведення змагань з бігу, велоспорту. Тут також можна буде проводити великі розважальні заходи. Тернопіль заслуговує на те, аби стати центром водних видів спорту не лише Західної, а й усієї України, а водна арена після завершення будівництва — базою для тренування олімпійських чемпіонів і туристичною родзинкою.
У Тернополі тривають великі позитивні перетворення. Реалізовуються великі унікальні проєкти, яким немає аналогів в Україні. Відбуваються ці позитивні зміни в тому числі завдяки сильному, фаховому професійному міському голові, що не боїться братися за проєкти, про які його попередники лише мріяли.

Українці в Італії влаштували акцію на підтримку нацгвардійця з Тернопільщини Марківа

“Вогонь, жар, тріск труби…”: нічна пожежа у Почаєві (ВІДЕО)