Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У ЗСУ розповіли, коли зможуть скасувати призов до армії

У Збройних Силах України планують створити систему, за якої «кожен біля свого дому буде мінімально готовий захистити його», тоді можуть скасувати призов до армії. Але створення такої системи займе «не один рік».

Про це головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак розповів в ефірі «Ранок з Україною», повідомляє Громадське.

Трохи контексту: про скасування призову заявляв ще попередній міністр оборони Андрій Загороднюк. Він пояснював, що Україна рухається до професійної армії, але цей перехід не буде швидким.

За словами Хомчака, у влади є плани в майбутньому відмовитися від призову, але для цього громадян потрібно навчити захищатися та надавати першу медичну потребу

«Це може бути тільки тоді, коли в нас буде система підготовки резерву. Якщо ми створимо таку систему роботи, щоб кожен біля свого дому був мінімально готовий захистити його», — каже Хомчак.

Він додав, що створення такої системи займе не один рік. Проте вже зараз зазначив, що такі зміни потребують фінансування, підготовки кадрів від цивільних громадян до голів громад і вищого керівництва держави.

«Коли така система запрацює, тоді ми зможемо говорити про скасування строкової служби, адже в ній більше не буде необхідності», — пояснив головнокомандувач ЗСУ.

Коронавірус на Тернопільщині: за добу 223 хворих та два летальних випадки

Роман Свистун: «Робота хірурга — важкий кусок хліба, бо кожна операція — це ризик чужим життям»