Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Українці повертаються до Польщі. Скоро їх тут буде стільки ж, як і перед епідемією?

На кінець осені кількість українців у Польщі може бути такою ж, як і перед епідемією коронавірусу.

Про це йдеться в інформації OTTO Work Force, яка є у розпорядженні Yavp.pl. Прогнози щодо збільшення кількості українців, які приїжджатимуть на роботу до Польщі, випливають із даних ZUS.

Згідно них, кількість іноземців, які офіційно працюють та сплачують відрахування до системи соціального страхування Польщі, на кінець серпня становила 658,2 тисяч осіб, що на 30 тисяч більше, ніж у липні. Більшість іноземців – це українці (480,9 тис) Білоруси – на другому місці (44,1 тис), а грузини (10,5 тис) – на третьому.

Найвищий приріст зафіксовано саме у випадку громадян України. На кінець серпня кількість таких, що зареєстровані в ZUS, зросла на 27,2 тисяч осіб, порівняно з кінцем липня. Згідно з прогнозами, на рубежі вересня та жовтня 2020 року кількість українців у Польщі може наздогнати або перевищити ту, яка була в лютому. Тобто, до початку епідемії коронавірусу.

На даний момент роботи для громадян зі сходу не бракує, але ринок чекає, що принесе осіння хвиля епідемії.

“Роботодавці чекають на громадян України з розпростертими обіймами, бо, хоча рівень безробіття в Польщі дещо зріс, усе ще є попит на працівників зі Сходу. У деяких галузях, таких як виробництво, важко повністю замінити їх працівниками з Польщі. Є також галузі, які динамічно розвиваються в цей непростий час, наприклад, онлайн комерція, в якій попит на працівників динамічно зростає. Перш за все, там потрібні тимчасові працівники на склади, сортувальні центри”, – йдеться в інформації рекрутингової компанії.

Водночас там додали, що, хоча роботи для приїжджих зі Східної Європи не бракує, ринок усе ж очікує, що принесе осіння хвиля епідемії.

У Тернополі водій збив на дорозі бабусю (ФОТО)

Тернопіль затопило: у місті через зливу утворився автомобільний колапс (ФОТО, ВІДЕО)