Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопіль завтра може вийти з “червоної” зони

Під час засідання міського оперативного штабу лікар – епідеміолог Володимир Паничев проаналізував ситуацію щодо стану захворюваності на COVID-19 на Тернопільщині.

 

Станом на 6 жовтня в Тернопільскій області зареєстровано 14 731 випадок лабораторно підтвердженого COVID-19 (13 633 – дорослих і 1098 – дітей) і 21 348 випадків підозри на коронавірусну інфекцію. За весь період спостереження від коронавірусу померло 187 чоловік. Летальність в області складає 1,3%. На сьогодні хворіти продовжують 4 550 жителів Тернопільщини– це 0,01% від усього населення області.

Як пояснив Володимир Паничев, в Тернополі впродовж 12-ти днів відмічається динаміка зниження захворюваності за чотирма критеріями, яких дотримується Кабмін. Зокрема, за 14 днів динаміка зниження показника на 100 тисяч населення у місті вища, ніж в області. Якщо станом на 5 жовтня показник знизився на 3,6 % в Тернопільській області, то в місті – на 8,4 %. 6 жовтня на Тернопільщині зниження показника спостерігалося в межах 7%, а в Тернополі – вище 7%. Показник по області 347,3 випадки на 100 тисяч населення за попередні 14 днів перевищує загальнодержавний в 2,4 рази (загальнодержавний показник складає 140,1). Критерії до віднесення до «червоної» зони є: перевищення цього показника в 5 і більше разів впродовж п’яти днів поспіль. Тобто міський показник 5 днів поспіль мав би у 5 разів перевищувати загальнодержавний. А у нас ситуація наступна: в Тернополі протягом 12 днів поспіль йде зниження рівня захворюваності, і перевищує наш показник лише у 2,4 рази від загальнодержавного. При цьому, загальнодержавний показник зростає, а наш міський – знижується. Спостерігається, що на рівні держави ситуація в багатьох областях ускладнюється і захворюваність реєструється висока.

Вікова структура захворюваності в Тернопільській області показує, що діти – не є групою ризику (18% від усіх хворих). Також не є серйозною групою ризику люди від 18 до 30 років (12, 2% в структурі захворюваності). А ось тернополянам 30-65 років слід бути більш обачними до свого здоров’я (76,5% в структурі захворюваності).

В Тернопільських загальноосвітніх школах всього 10 класів знаходяться на самоізоляції, а у дошкільних навчальних закладах – лише 3 групи.

Також слід зауважити, що збільшується відсоток осіб, що одужали від COVID-19. Станом на 7 жовтня він складає 67,7 %, що є одним з найвищих показників за весь період спостереження. Усі ці дані дають підстави для виходу Тернополя з «червоної» зони.

Наголошуємо, що така позитивна динаміка не знижує ризик зараження на коронавірусну інфекцію і вимагає дотримуватися протиепідемічних заходів усіма групами населення, включаючи навчальні заклади.

“Школа занадто обмежена, щоб розкривати таланти дітей”, – вчитель року України

Павло Лосик: «Копичинецька ОТГ – громада успішних людей»