Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільський суд не зменшив суму застави підозрюваній у вбивстві іноземного студента

Захисник підозрюваної у вбивстві іноземного студента Соломії Т. подав апеляційну скаргу з проханням зменшити суму застави.

Підстав для зменшення суми застави Тернопільський апеляційний суд не знайшов. Вказані захисником причини наступні: Соломія Т. – єдиний годувальник сім’ї, а також її стан здоров’я суттєво погіршився.

Як повідомляє пресслужбаТернопільського апеляційного суду, визначену судом суму застави – 315 тис. 300 грн. – просили скоротити до 115 тис. грн.

Прокурор заперечив проти задоволення поданої апеляційної скарги, зазначивши, що на даному етапі сторона захисту вже почала знайомитися з матеріалами справи та результатами експертиз. У разі, якщо підозрювана вийде під заставу, будучи обізнаною, що їй загрожує до 15 років позбавлення волі, існують ризики, що вона буде переховуватись від суду та може незаконно впливати на свідків та експертів.

Заслухавши доповідь судді апеляційного суду, думку прокурора, доводи підозрюваної, її захисника та законного представника, перевіривши матеріали кримінального провадження, колегія суддів Тернопільського апеляційного суду прийшла до висновку, що апеляційну скаргу законного представника Соломії Т. слід залишити без задоволення, а ухвали слідчого судді – без змін.

Варто нагадати, що органом досудового розслідування Соломії Т. висунули підозру за ч.1 ст. 115 КК України, а саме – умисне вбивство 24-річного іноземного студента, що є особливо тяжким злочином; санкція статті передбачає від 7 до 15 років позбавлення волі. Підозрювана своєї вини не визнає.

Циклон Gizela несе в Західну Україну прохолоду та дощі

У Польщі знайшли нападників, які порізали українця ножем і кинули помирати на вулиці