Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Люди, які хворітимуть і помиратимуть – будуть на совісті чиновників, які за півроку нічого не зробили й втратили довіру українців, – Ігор Палиця

За 5 мільярдів гривень держава могла б повністю підготуватися до боротьби з коронавірусом – забезпечити тестування, ліжко-місця з подачею кисню та апарати КТ. Про це заявив лідер патії “За майбутнє” Ігор Палиця в ефірі телепрограми “Право на владу” телеканалу “1+1”.

У Луцьку зараз працює повністю незалежний клінічний госпіталь для хворих на COVID-19, який обладнали за кошти місцевого бюджету. Сьогодні ми збільшуємо кількість кисневих точок у цьому госпіталі та інфекційній лікарні на 150. Від влади – нуль. Ми порахували, скільки все це коштує. Одна лабораторія, яка зможе робити 1 тисячу тестів на добу, коштує 7 мільйонів гривень. Це без загальнобудівельних робіт. За 1 мільярд гривень держава, якби пів року не тягнула когось за хвіст, могла б забезпечити 150 тисяч тестів на добу по всій країні. Усього мільярд гривень! Загальнобудівельні витрати взяли б на себе місцеві бюджети. Одна киснева точка обходиться у 20 тисяч гривень. Ще за 2 мільярди можна було б профінансувати і забезпечити 100 тисяч кисневих точок для українців. Бо коли кажуть, що в нас є ліжко-місця, це профанація, вони не забезпечені киснем і не можуть рятувати життя.
Крім лабораторій і кисневих точок – комп’ютерні томографи. За мільярд гривень можна було б купити 100, а за 2 мільярди – 200. Роздати по 8-10 у кожну область, і ми б вирішили всі проблеми. Ми б могли підготуватися повністю!
Люди, які хворітимуть і помиратимуть – будуть на совісті чиновників, які за пів року нічого не зробили й втратили довіру українців.

«Місто без області й область без міста не можуть бути успішними», – Леонід Бицюра

На Тернопільщині через директора зрубали майже тридцять дерев породи червоний дуб