Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Буду щасливий і гордий ходити з манікюром”: відомий тернополянин обурений реакцією людей на зміну свого образу (ФОТО)

Тернопільський ресторатор Петро Заставний отримав шквал негативних відгуків та нецензурщини в свій бік, бо зробив манікюр. А саме – вкрив свої ногті різними візерунками.

Як сам зізнався, за реакцію читачів у соцмережах йому соромно.

“Чи мені соромно? Так. Але, не за себе, а за наше суспільство. Для мене це не про зовнішність, а швидше соціальний експеримент. І ми його провалили з тріском! Ті самі люди, які виставляють репости з бездомними собачками, лайкають відео проти булінгу і виступають за жіночі права – пишуть «бл* пі**єц, як гей!»”, – дивується Петро Заставний.

В реакції коментаторів на своїх сторінках в соцмережах він помітив ознаки різних видів дискринмінації. Своїми роздумами з даного приводу молодий чоловік поділився із читачами своїх пабліків.

“Сексизм або гендерна дискримінація. Поки весь світ бореться за рівні права чоловіків та жінок- в Україні більшість населення досі живе в шорах і жорстких рамках, вихід за які карається «Постановлением ЦК КПСС 1955». Жінки і чоловіки мають рівні права на самовираження, не залежно, чи це про роботу, творчість чи їх вигляд. А зовнішній вигляд має бути доглянутим. Все решта-це лише ваші очікування від інших! Особливо агресивним нагадаю, що підбори, лосіни, колготи, піджаки, сорочки, футболки і штани- це елементи чоловічого гардеробу, які вже запозичили жінки. ⠀

Булінг – це агресивна поведінка щодо окремої особи, з метою приниження, домінування, фізичного чи психологічного самоствердження. Часто агресори виправдовують себе фразою «на мою думку» Але суть в тому, щоб ЯК ти виражаєш свою думку, або тричі подумати, чи вона не образить когось. ⠀

Ейджизм- дискримінація за віком. «В тебе є син!», «Не здивувалась, якби це був підліток, але коли мужик!».

Стереотипи. Тут все зрозуміло ⠀

Підміна понять. Чоловічі вчинки – це бути хорошим батьком, люблячим чоловіком, професійним працівником чи класним роботодавцем. Це не про зовнішній вигляд чи словниковий запас. Бути брутальним, матюкатись, вмазати комусь – хіба це показник мужності? Скільки жінок, з сотні тисяч ,які так сміливо кричать під постом «не чоловічий вчинок!» – вдома потерпають від домашнього насильства і не можуть ні слова сказати?

Гомофобія. Вчора мене мене мінімум тисячу разів назвали геєм. Я співчуваю людям з нетрадиційною орієнтацією, які живуть в нашій країні і щодня стикаються з цим тиском”, – пише Заставний у соцмережах.

Хоча, після таких роздумів про інокодумство та толерантність чомусь завершив свій допис аналогічно, як і читачі, реакцію яких він критикував, – перейшовши на образи та оціночні судження.

“Мені сподобався манікюр як одноразовий експеримент. Але я точно не буду ходити з ним завжди, а скоро змию. Але! Цих 2 тижні я буду безмежно щасливий і гордий ходити з манікюром і бачити на руках символ того, що я є частиною толерантного думаючого суспільства, а не бидла, яке знає, як всім краще жити”, – написав наприкінці допису ресторатор.

У Тернополі померла відома директорка туристичної фірми

У Тернополі чоловік жорстоко побив жінку, з якою жив разом