Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині повістки отримуватимуть юнаки від 18 до 27 років

Осінній призов-2020 розпочався на Тернопільщині. Триватиме він протягом трьох місяців – до кінця грудня. З нашого краю до війська покличуть майже півтисячі юнаків.

На Тернопільщині повістки отримуватимуть юнаки від 18 до 27 років, – розповів зз в. о. обласного військового комісара Олександр Скумбрій. Хлопці призивного віку повинні прибути до військових комісаріатів.

«Призивна кампанія проходитиме протягом трьох місяців. Відправка призовників у Тернопільській області розпочнеться 6 жовтня. Плануємо відправити до війська 424 призовники, це на 70 осіб менше, ніж під час весняного призову. Призову підлягають хлопці 18-27 років, які не мають підстав для відстрочки або звільнення від армії (здобуття освіти, стан здоров’я та інше). Для тих, у кого немає освіти, термін служби складе 18 місяців. Ті юнаки, які мають ступінь бакалавра або магістра, проведуть в армії 12 місяців».

Більшість призовників йдуть служити до Збройних сил України, частина – до Національної гвардії, державної спецслужби, прикордонних військ.

Додамо, за ухиляння від призову передбачена кримінальна відповідальність. Відтермінування від призову надають у зв’язку зі станом здоров’я, для здобуття освіти та через професійну діяльність. Також відтермінувати службу можуть тим юнакам, які мають дітей до трьох років.

На Тернопільщині водій на швидкості протаранив огорожу (ФОТО)

На Тернопільщині не розминулися “ВАЗ” та “Волга”: водій у реанімації (ФОТО)