Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Олена Ясінська: «Микулинецькій громаді потрібні господарі, а не бездіяльні чиновники»

Микулинецька громада має славну історію, багата архітектурними пам’ятками, і обов’язково повинна мати успішне майбутнє. Її розвиток залежить від ефективного управління. Адмінреформа дала можливість мешканцям бути господарями своєї громади. Власне нинішні вибори — це шанс вибрати гідних представників громад, адже всі списки кандидатів відкриті.

Одна із найкращих команд до Микулинецької ОТГ — від політичної сили «ЗА МАЙБУТНЄ», яка згуртувала людей справи, господарників, фахівців у різних галузях. Олена Ясінська — кандидатка на голову Микулинецької ОТГ. Разом із нею балотуються кандидатами у депутати в селищну раду представники від кожного населеного пункту.

На центральній площі в Микулинцях відбулося представлення місцевої команди «ЗА МАЙБУТНЄ». Після урочистостей ми поспілкувалися з лідеркою Оленою Ясінською.

— Олено Петрівно, вас знають у селі Воля, де ви мешкаєте, знають люди з сусідніх сіл, адже працюєте в сільськогосподарському підприємстві. Та хочеться ближче познайомити з вами всіх мешканців громади.

— Народилася я 17 жовтня 1983 року в селі Воля, де живу донині. Закінчила Волянську початкову школу-сад, Микулинецьку ЗОШ І-ІІІ ступенів. Упродовж 2001-2005 років навчалася у ТАНГ (напрямок економіка і підприємництво), здобула кваліфікацію бакалавра за спеціальністю «Облік і аудит». Чоловік Андрій — майстер на всі руки. Він також із Волі, на даний час займається сільським господарством. Разом ми 15 років. Виховуємо двох дітей: донька Світлана — другокурсниця Донецького національного юридичного університету, який тимчасово знаходиться у Вінниці у зв’язку з воєнними діями, син Петро — дев’ятикласник, відвідує спортивну школу, мріє стати професійним футболістом. П’ять років тому ми з чоловіком побудували будинок, оселилися в ньому. Люблю квіти, тож майже все подвір’я засадила ними!

— Уже 12 років ви працюєте у ПОП «Тернопільське», що в Дворіччі, ведете важливу ділянку роботу.

— У мене економічна освіта, тож мене запросили на роботу в ПОП «Тернопільське», яке займається вирощуванням зернових культур, орендує паї в мешканців громади. Спершу я була заступником директора з польових робіт, а впродовж чотирьох останніх років — головний бухгалтер. По роботі спілкуюся з багатьма людьми, знаю проблеми наших сіл.

— Чому ви вирішили балотуватися на посаду голови Микулинецької громади?

— Проживаючи від народження і донині у нашій громаді, маю мрію і мету: моя мрія — зробити так, щоб проживання тут було комфортним, зручним і щасливим, а мета — здійснити цю мрію в недалекому майбутньому. У нас є всі підстави для цього. Потрібно досягти економічного розквіту, створити робочі місця, щоб люди не їхали у пошуку заробітків за кордон, а мали високооплачувану роботу в межах громади, були біля своїх сімей. Пріоритетними для нашого краю є розвиток сільського господарства, кооперації, туристичної галузі, лікувального туризму. Місцева влада має допомагати людям реалізувати себе, особливо тим, що починають власну справу. Нові підприємства — це збільшення надходжень до бюджету. А від наповнення бюджету залежить стан доріг, дитячих садків, шкіл, ФАПів, благоустрій населених пунктів. Нині багато дискусій про малокомплектні школи. Справді, нелегко утримувати навчальні заклади з малою кількістю учнів, проте лише батьки мають вирішувати: бути чи не бути школі. Звісно, дітям краще навчатися у закладах, де є всі умови для розвитку. Але чи влада подбала, щоб пересування школярів було зручним, чи є шкільні автобуси, чи забезпечені діти харчуванням. Над цим потрібно працювати. Дехто нині заявляє, що можна змінити все й одразу. Це неправда. На місцевому рівні не можемо підвищити пенсії, не можемо збільшити зарплати, це завдання держави. Проте можемо багато чого зробити для покращення життя у нашій громаді. Саме для цього іду на вибори. Іду впевнено, бо зі мною сильна й потужна команда однодумців. Докладемо усіх зусиль, щоб наша громада процвітала. Запрошую краян до співпраці. Радо працюватиму з усіма, хто увійде в органи місцевого самоврядування, кому люди довірять таку місію.

— Скільки нині населених пунктів належить до Микулинецької ОТГ? Яка кількість приєднається після виборів?

— Микулинецька ОТГ утворена у 2015 році. На даний час до громади входять такі населені пункти: смт. Микулинці і села Воля, Кривки, Конопківка, Ладичин, Дворіччя, Заздрість. Проживає майже 8 тисяч населення. Після виборів долучаться ще 13 населених пунктів: смт. Дружба і села Налужжя, Варваринці, Струсів, Зубів, Різдвяни, Бернадівка, Кам’янка, Тютьків, Дарахів, Хмелівка, Стара Брикуля і Нова Брикуля. Відповідно збільшиться кількість населення громади. Якщо дотепер у громаді було 5 тисяч виборців, то нині — близько 12 тисяч. Перед громадою постануть нові виклики, проблеми, які потрібно буде вирішувати у 20 населених пунктах. Досі наша громада не показала ефективної роботи, були втрачені можливості. Але нема сенсу нині на когось скаржитися, шукати винних. Балотуюся на виборах не задля посади, а щоб навести порядок, досягти якісних змін, яких ми всі так чекаємо. Хочу, щоб мої діти жили у нашій громаді, працювали тут, а не сказали через рік-два, що їдуть за кордон, бо там більше можливостей.

— Ви сформували на вибори в Микулинцях сильну команду. Чому ідете саме від партії «ЗА МАЙБУТНЄ»?

— «ЗА МАЙБУТНЄ» на Тернопільщині — це команда Івана Чайківського, якого я давно знаю і поважаю. Мені пропонували балотуватися також від іншої політичної сили, але я свідомо обрала «ЗА МАЙБУТНЄ», бо в цій партії зібралися мої однодумці, люди справи, господарі. Їхнє бачення розбудови Тернопільщини близьке мені по духу. Нашу микулинецьку команду ми формували дуже відповідально, запросили надійних людей з кожного населеного пункту, з ними можна реалізувати багато добрих справ. Дехто з них має політичний досвід, але більшість — це нові особистості, але з величезним життєвим досвідом. Їх поважають односельчани, до них ідуть за порадою, підтримкою. Серед нас — вчителі, лікарі, спортсмени, робітники, аграрії… Пишаюся своєю командою і покладаю на неї великі надії!

— Рідні підтримали ваше рішення іти в політику?

— Вони завжди підтримують мене! Розумію, що праця для громади забиратиме багато часу і зусиль, але я не боюся роботи, тому старатимусь все виконувати якісно і чесно. Впевнена, що зможу втілити задумане. Як економіст, бухгалтер я чітка в усьому, цифри і рахунки — під моїм пильним контролем. Власне у громаді передусім потрібно правильно і справедливо розподіляти бюджетні кошти між населеними пунктами, контролювати їх використання. Робота селищної ради має бути прозорою, мешканці громади мають знати, на що іде кожна копійка. Микулинецька ОТГ — перспективна, треба просто дбати за її розвиток.

“У листопаді можуть повернути жорсткий карантин в Україні”, – інфекціоніст

“Не можу здатись, у мене маленька донечка”: 27-річна жінка потребує термінової допомоги