Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщину завезли партію підозрілих дитячих іграшок

Партію підозрілих іграшок з Китаю виявили на Тернопільщині.

Спеціалісти відділу ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області при проведенні планової перевірки характеристик продукції в одному із магазинів смт. Козови для проведення випробувань здійсненили відбір дитячої іграшки модель «Джип.5», арт. KT5337W, «HUMMER» (Китай, дата вир-ва 2020 р.).

Відповідно до наданого  ДП «Тернопільстандартметрологія» протоколу випробувань, дитяча іграшка не відповідає вимогам безпеки згідно п. 37, 19 Технічного регламенту безпечності іграшок, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2018р.  № 151, та п. 7.2  ДСТУ EN 71-1: 2016 «Безпечність іграшок.    Частина 1. Механічні та фізичні властивості, а саме:

– попередження нанесені на пакування, проте кегль шрифту дуже малий – це зумовлює значну важкість та нерозбірливість при читанні для покупця;       

 – частина тексту написана без відступів між словами, що становить певну складність під час читання;

–  найменування чи зареєстрована торгівельна марка імпортера не зазначена.

На підставі розробленого органом ринкового нагляду сценарного плану ймовірності виникнення ризику встановлено, що вищезазначена продукція становить низький рівень загрози.

Розповсюджувачу вказаної продукції надані рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів – про тимчасову заборону реалізації продукції, обмеження надання продукції на ринку до приведення її у відповідність із встановленими вимогами та про обмеження надання продукції на ринку шляхом усунення формальної невідповідності.

Не піддамся: дружина Павлика зробила потужну заяву про свою зовнішність

В Україні обрали найкращого вчителя року – ним став викладач історії з Тернопільщини