Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Теребовлянщині напівзруйновану будівлю перетворили на сучасний дитячий садок

Напівзруйновану будівлю в селі Лошнів на Теребовлянщині відремонтували і перетворили в затишний дитячий садок.

Досвідом про те, як це вдалося зробити, поділилася з Жіночим рухом «ЗА МАЙБУТНЄ» колишня сільська голова Алла Стечишин.
Алла Стечишин нині обіймає посаду голови Завадівської сільської ради на Монастирищині. Перед тим очолювала Лошнівську сільську раду. Загалом в місцевому самоврядуванні 16 років. Чоловік Алли Василівни — аграрій, обробляє землі у селах Теребовлянщини і Монастирищини, тож дбає за соціальний напрямок у тих громадах.
У селах чимало нагальних проблем, які потрібно вирішувати. Уряд, на жаль, не виконує взяті на себе зобов’язання, тому відповідальні господарі, які вболівають за долю свого краю, беруть на себе певну функцію держави — соціальне навантаження в межах населених пунктів.
На посаді сільського голови Алла Стечишин, завдяки фінансовій підтримці аграріїв, зробила капітальний ремонт дитячого садка у селі Лошнів.

«Тут була напівзруйнована закинута споруда. Ми почали щороку потроху вкладати кошти і відновлювати її. Завдяки фінансовій підтримці мого чоловіка, який є аграрієм, зробили капітальний ремонт будівлі і тепер її не впізнати. Пишаємося результатом! Мешканці села із задоволенням віддають сюди діток. У дитсадку дуже гарний керівник, тут чудовий колектив, який турбується за малечу! Навіть у невеликих селах можна щось змінювати, покращувати, якщо хотіти», – зазначила Алла Стечишин.

“Бухали, кричали, бігали голі”: потяг “Львів – Київ” зупинили через п’яних малолітніх дівчат (ВІДЕО)

На Тернопільщині у печері виявили вибитий на стіні тризуб (ВІДЕО)