Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Кутківцям і Пронятину потрібен свій депутат в міській раді

Малі мікрорайони Тернополя на нинішніх виборах знову можуть втратити своє представництво у міській раді.

Як новий закон про вибори нашкодив Кутківцям і Пронятину
Відповідно до норм нового Виборчого кодексу, Тернопільську ОТГ поділили на п’ять округів, а не на 42 округи, як це було останні 5 років. Такий розклад різко зменшує шанси малих мікрорайонів, таких як Кутківці і Пронятин мати свого представника в міській раді. Пояснюємо чому. Тепер ці мікрорайони віднесли до одного великого округу разом з густозаселеним масивом “Дружба” та 10 селами Зборівського району, яких приєднали до Тернопільської ОТГ. На Дружбі мешкає понад 30 тисяч виборців, в Кутківцях і Пронятині – майже 5 тисяч, в Зборівських селах – трохи більше 2 тисяч. Чисто математитичні розрахунки показують, що більші шанси отримати кілька мандатів, які розігруються на окрузі мають мешканці “Дружби”.

Що робити?
Подолати таку несприятливу математику можна тільки в один спосіб – консолідуватися навколо одного прохідного кандидата. До слова, такий кандидат в Кутківців і Пронятина є. Це є діючий депутат від округу Петро Болєщук. Закрита і відкрита соціологія показує, що саме він отримає найбільшу кількість голосів на дільницях Кутківців і Пронятина. Зрештою, мешканцям мікрорайонів є з чим порівнювати. Порівняно з каденціями, коли у них не було свого представника в міській раді, за останні роки зроблено чимало: відремонтовано дороги, двори, школи, садочок, здійснено освітлення вулиць, вирішено чимало приватних господарських питань жителів. Мешканці чітко знали, хто представляє їхні інтереси і до кого можна звернутися, щоб захистити свої інтереси.
На цих виборах Петро Болєщук очолює список партії Івана Чайківського “За майбутнє” вже на великому окрузі “Дружба”, що значно збільшує його шанси бути обраним. Всі соцопитування показують, що партія Чайківського набирає обертів в місті та області та буде боротися ключові посади на Тернопільщині. Тоді як решту кандидатів від Кутківців і Пронятина навіть прохідні “Свобода” та ЄС засунули на далекі непрохідні місця в своїх списках по “Дружбі”. Тому в цій ситуації важливо не допустити розпорошення голосів і проголосувати за консолідовану кандидатуру, яка матиме шанс стати депутатом міської ради. В даному випадку за Петра Болєщука. В протилежному випадку – на 5 років Кутківці і Пронятин залишаться без свого представника в міській раді.

На Тернопільщині жінка провчила п’яного сусіда, який облаяв її

Пропав 19-річний житель Березовиці Денис Хортик (ФОТО)