Жінка поділилася простим і водночас смачним рецептом апельсинового соку. “Якщо ви любите апельсиновий сік, спробуйте рецепт. Від магазинного не відрізниш!” – написала жінка.
Сік апельсиновий
4 апельсини вимити, облити окропом (щоб зняти віск і прибрати гіркоту), насухо витерти, покласти на 2 години в морозилку, а краще на ніч. Порізати і пропустити через м’ясорубку. Залити масу трьома літрами холодної кип’яченої води (я використовую воду з фільтра), дати настоятися близько 10 хвилин.
Процідити через друшляк (щоб пішли великі частки), потім процідити через дрібне сито, або через марлю, складену в 5-6 шарів. Якщо цідити відразу через марлю, то великі частки відразу заб’ють отвори і сік важко буде процідити.
У проціджений сік додати ще 6 літрів води, 1 кг цукру і 30 гр лимонної кислоти, все розмішати, розлити по пляшками дати настоятися близько години. На виході повинно вийти 9 літрів смачного апельсинового соку.
З решти після проціджування маси можна зварити варення додати за смаком цукру і лимонної кислоти, варити в мікрохвильовці під закритою кришкою 15 хв. Вийде апельсинове желе.