Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільські копи за одну ніч зупинили п’ятьох п’яних “шумахерів”

П’ятеро нетверезих водіїв за кермом виявили минулої ночі тернопільські поліцейські. Кермувальникам доведеться відповідати за статтею 130 КУпАП, що передбачає штрафи від десяти тисяч двісті гривень і позбавлення водійських прав від року.

Керування автомобілем у нетверезому стані – одна з ключових причин трагічних ДТП, – каже начальник Патрульної поліції області Богдан Шевчук. За його словами, кермувальники у нетверезому стані на дорогах області – не рідкість.

«Один з водіїв втретє за рік сів за кермо напідпитку. Його транспортний засіб Audi A6 поліцейські зупинили на вулиці Замонастирській. Під час спілкування з 32-річним громадянином інспектори помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Громадянин відмовився проходити у встановленому законом порядку огляд за допомогою алкотестера «Драгер» на місці зупинки або в медичному закладі. За вчинені правопорушення патрульні винесли на нього постанову за ч. 4 ст. 126 КУпАП (Керування особою, яка позбавлена права керування транспортним засобом) та протокол за ч. 3 ст. 130 (Керування у стані сп’яніння або відмова проходження огляду втретє за рік)».

Поліцейські звертаються до жителів області з проханням – повідомляти на лінію 102 про нетверезих водіїв на дорогах. Адже вони становлять значну небезпеку для автошляхах.

Україна вийшла на друге місце за смертністю від COVID-19 в Європі

“Коронавірус пристосувався і став сильнішим”, – відома інфекціоністка