Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Петро Болєщук: “Села Тернопільської ОТГ повинні повноцінно розвиватися, а їх представник гідно відстоювати інтереси виборців”

Петро Болєщук народився, виріс, навчався у місцевій школі та проживає разом з родиною в Кутківцях. Тут сформувався як особистість. Він є депутатом Тернопільської міської ради та членом постійної комісії з питань бюджету та фінансів.

Працює Петро Михайлович заступником керуючого справами Тернопільської районної ради, його багаторічний досвід управлінця успішно стає в нагоді у нинішніх справах громади. А якщо врахувати, що у нього є ще й досвід депутатства у Тернопільській районній раді впродовж двох попередніх скликань, стає зрозуміло, що мікрорайони Кутківці і Пронятин лише виграють від того, що в органі місцевого самоврядування обласного центру є їхній знаючий, компетентний, небайдужий до справ громади представник.

• Економіст
• Магістр державної служби.
• Фахівець в галузі місцевого самоврядування
• Голова громадської організації «Громада Кутківців.
• Депутат Тернопільської районної ради двох скликань.
• Депутат Тернопільської міської ради від Кутківців і Пронятина.

Моє життєве кредо – не зупинятися на півдорозі, а йти до кінця, до перемоги. Зупинитися на півдорозі, не піти – означає здатися, поступитися своїм принципам, – каже Петро Михайлович.

МЕШКАНЦЯМ ГРОМАДИ ПОТРІБЕН ЕФЕКТИВНИЙ ДЕПУТАТ

До Тернопільської ОТГ нещодавно приєдналися десять сіл — Вертелка, Глядки, Городище, Іванківці, Кобзарівка, Курівці, Малашівці, Носівці, Плесківці та Чернихів. Цим селам нині потрібні в місцевому органі самоврядування представники, які би справді відстоювали їхні інтереси. Не кожен міський депутат добереться до тих сіл, дехто навіть не знає, де вони розташовані. Депутат, який виріс у місті, все життя на асфальті, не до кінця розуміє реалії села.

Доля цих сіл дещо нагадує шлях, яким свого часу пройшли села Кутківці і Пронятин, які були приєднані як мікрорайони до обласного центру. Без сумніву, за роки, що минули після приєднання, в соціальному сенсі мікрорайони розвинулися – збудовано багатоквартирні житлові будинки, курсує міський транспорт, діють торговельні та обслуговуючі заклади. Тут охоче поселяються молоді сім’ї, народжуються діти. Але вистачає і задавнених проблем, які роками чекали свого вирішення, адже фінансування наших мікрорайонів з міського бюджету раніше відбувалося в основному за залишковим принципом.

Упродовж останніх років я представляю інтереси мешканців цих мікрорайонів в Тернопільській міській раді. Як ніхто інший, знаю всі проблеми, з якими зустрічаються населені пункти, що «зливаються» з обласним центром. Ставши депутатом від Кутківців і Пронятина, я зміг привернути увагу міського голови, депутатів та чиновників міської ради до проблем мешканців своїх мікрорайонів. Нам багато чого вдалося зробити для більш комфортного і безпечного проживання в наших мікрорайонах.

Значну увагу приділяю закладам соціальної інфраструктури. На території мікрорайонів функціонує два будинки культури, бібліотека, три заклади освіти, лікарські амбулаторії. Основне, що зроблено в цьому напрямку, – капітальний та поточний ремонт приміщень, оновлення та зміцнення матеріально-технічної бази, благоустрій територій. Не оминаю увагою і покращення стану доріг, транспортного забезпечення, освітлення вулиць та інших питань, що турбують мешканців. Підтримка духовного життя громади – один з моїх пріоритетів. Намагаюся допомагати у проведенні різних заходів, які відбуваються на території мікрорайонів. Живучи в Кутківцях, тобто в приватному секторі, щодня спілкуюся з людьми, бачу реальні проблеми округу та знаю як їх вирішувати. Жодне звернення не залишаю поза увагою, в міру своїх можливостей та повноважень намагаюся вирішити на користь мешканців.

ЯКИМ Я БАЧУ РОЗВИТОК СІЛ НАШОЇ ГРОМАДИ ТА ВІДДАЛЕНИХ МІКРОРАЙОНІВ МІСТА, ТАКИХ ЯК КУТКІВЦІ І ПРОНЯТИН?

Сільське населення нашої громади потребує уваги, бо в цих селах десятиліттями не розвивали інфраструктуру, соціальну сферу. Бачимо там занедбані школи, дитячі садки, амбулаторії, бездоріжжя. Приєднавшись до потужної Тернопільської ОТГ, села отримали шанс на матеріальне забезпечення. На мою думку, основними перевагами приєднання до міста стали:

· доступ до міської інфраструктури та розвиток інфраструктури села;
· вищий рівень послуг для населення;
· збільшення цін на землю та житло ;
· підвищення рівня безпеки (транспорт, освітлення, патрулювання, пожежні, швидка допомога) ;
· інвестиційна привабливість;
· більша кількість робочих місць, що підвищує рівень заробітної плати.

У місті ущільнена забудова, місто насичене ринками, закладами торгівлі, транспортом, тому потрібен простір для розвитку. Обласний центр повинен розвиватися в напрямку сіл. У селах, подалі від міської загазованості, можна будувати туристичні об’єкти, зони відпочинку, закладати парки… Там доречно проводити мистецькі заходи, фестивалі. Для цього потрібно зберегти і розвинути соціальну інфраструктуру сіл, відремонтувати дороги. Це суттєво збільшить надходження до місцевого бюджету, населення отримає робочі місця. Молодь залишиться у селах, не виїжджатиме на заробітки за кордон.
Для цього передусім треба покращити їх інфраструктуру: дороги, транспортне сполучення, освітлення вулиць, привести у належний стан об’єкти соціально-культурного призначення, школи, садочки, лікарські амбулаторії. Розумію, що на ці питання потрібні чималі кошти, але необхідно їх наполегливо шукати і відстоювати ці питання. Друге – у межах Тернопільської громади з’явилася нова галузь — сільське господарство. Цей напрямок повинен розвиватися, попри те, що села приєдналися до міста. Сільське господарство — корисне доповнення для Тернополя і перспектива. Фермери, які обробляють землі в цих селах, забезпечують містян свіжою якісною продукцією. Третє питання, яке треба вирішувати в селах громади, — транспортне сполучення. Необхідно розробити зручну розгалужену маршрутну мережу, щоб із сіл можна легко добратися в усі мікрорайони Тернополя. Маю такий досвід організації. Нам вдалося змінили маршрут громадського транспорту. Так, маршрут №15 тепер сполучає Кутківці зі Східним і Сонячним масивами. Місцеві мешканці задоволені, тепер зручно добиратися на роботу, на навчання до міста.

Якщо вирішимо згадані проблеми сіл Тернопільської ОТГ, то вони з їхнім рекреаційним потенціалом стануть відпочинковим оазисом, куди містяни приїжджатимуть, щоб помилуватися природою, набратися сил, відволіктися від міської метушні. Так наблизимо села до міста, а місто — до сіл.

Тому на місцевих виборах у жовтні важливо обрати представника, який вболіватиме за них і фахово вирішувати нагальні питання, налагодить конструктивний діалог із владою. Тільки спільними зусиллями та щоденною працею зможемо досягти успіху!

Автор: Олександр Сохацький

Безкоштовна мийка, або пінна вечірка для автівок: вулицю в Тернополі залило невідомою зеленою речовиною (ФОТО)

Виводять з обігу: до 1 жовтня треба позбавиться від “старих” гривень та 25 копійок. Що буде далі?