Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Медики Залозецької ОТГ отримали допомогу від підприємців і волонтерів (ВІДЕО)

Лікарня у Залізцях отримала кисневий концентратор і зволожувач повітря. У час пандемії таке обладнання – на вагу золота.

Волонтери Окружного Гуманітарного штабу передали концентратор кисню та зволожувач повітря Залозецькій районній лікарні. Це речі, яких медзаклад давно потребував.
У лікарні був лише один кисневий концентратор, а це надто мало у період пандемії, – зауважує головний лікар Залозецької районної лікарні Михайло Шуста.
«Зараз у нас розгорнуто 35 ліжок, ми переживаємо складний період і тому звернулися за допомогою до підприємців. Нам дуже був потрібен кисневий концентратор, бо наразі маємо четверо хворих на коронавірус і на них усіх одного такого апарата не вистачає. Ми вдячні, що представники бізнесу нас почули. Вони підтримують нас від початку пандемії. Тоді ми не мали жодних засобів захисту, через що, на COVID-19 захворіли багато наших лікарів. І якби не підприємці, то ми б і залишалися без масок, респіраторів, рукавичок, костюмів, необхідного медобладнання, а кількість хворих медиків би тільки зростала. Дякуючи нашим бізнесменам, ми отримали усе це і відтоді на коронавірус не захворів жоден працівник нашої лікарні. Завдяки костюмам – захищені медики, завдяки новому обладнанню – будуть врятовані життя», – каже Михайло Шуста.
Народний депутат від групи “ЗА МАЙБУТНЄ” Іван Чайківський розповідає, що коли коронавірус почав поширюватися Тернопільщиною, підприємці не могли стояти осторонь, бо розуміли, що місцеві лікарі найбільші сподівання щодо підтримки покладають саме на них.
«У березні ми створили штаби по боротьбі з COVID-19 і відкрили банківські рахунки для збору коштів. У Зборівському районі ми створили рахунок на базі «Червоного Хреста» і звернулися до підприємців, щоб вони матеріально допомогли у боротьбі з коронавірусом. Тоді відгукнулися багато представників бізнесу, два місяці вони надсилали гроші. Ми на початку пандемії заявили, що 8 тижнів будемо працювати для боротьби з COVID-19 і після того – цю роботу згортаємо, а за залишкові кошти придбаємо медобладнання для лікарень. Щоб знати, які саме апарати потрібні медзакладам, – ми консультувалися з лікарями. І от сьогодні, разом з підприємцями, передаємо Залозецькій районній лікарні кисневий концентратор і зволожувач повітря. Ми хочемо, щоб це обладнання допомагало людям, які живуть у Залозецькій громаді, людям, які цим же підприємцям-благодійникам довірили свої паї. Ми за здорову і щасливу громаду!»
«Коли бачиш, що лікарі у безвиході, що вони налякані, бо не мають умов для роботи у час пандемії і розуміють, що ризикують власним життям, – ми, підприємці, не вагаючись почали їм допомагати. Від свого підприємства я виділив 480 тисяч гривень на засоби боротьби з коронавірусом, а потім ще додав грошей, аби придбати цей кисневий концентратор. Я вважаю, що у такий складний час, нам, як ніколи, потрібно бути пліч-о-пліч, бо тільки разом ми зможемо подолати усі труднощі», – зауважує підприємець Василь Гамрач.
Голова Залозецької об’єднаної територіальної громади Любомир Фесик розповідає, що якби не підтримка підприємців, то невідомо, чи Залозецька районна лікарня досі би працювала.
«Три роки тому стояло питання про закриття лікарні, а це означає, що без роботи могли залишитися 120 її працівників, а місцеві жителі на лікування мусили б їхати до районного або обласного центрів. Доїхати до інших медичних установ по тих жахливих дорогах, які ми на сьогодні маємо, надто довго і складно, тому ми всіма силами намагалися вберегти нашу лікарню від закриття і нам це вдалося. На сьогодні ми ставимо перед собою завдання – укомплектувати повністю лікарню тим обладнанням, яке, насамперед потрібне для лікування COVID-19 і у цьому нам допомагають підприємці. Кисневий концентратор і зволожувач повітря, які купили підприємці – були дуже потрібні. Ми вдячні за таку підтримку. Ми пам’ятаємо, як представники бізнесу допомагали нам від початку пандемії, коли в лікарні не було ні масок, ні рукавичок, ні костюмів. Саме підприємці забезпечили нас цим усім. За такими людьми – майбутнє країни», – зазначає Любомир Фесик.
«Ми раді допомагати і нам приємно, що медики пам’ятають про добрі справи, які ми для них робимо. Сьогодні, коли ми привезли кисневий концентратор і зволожувач повітря до Залозецької лікарні – до мене підійшла працівниця швидкої допомоги, якій на початку пандемії ми привозили захисні костюми. Жінка каже, що ці костюми врятували від зараження її та колег. Тому, розуміємо, що наша підтримка дійсно потрібна», – розповідає підприємець Володимир Болєщук.
Директор товариства “Агропродсервіс Вест” Зіновій Дольний, який теж долучився до допомоги лікарні наголошує, що підприємці й надалі допомагатимуть медикам боротися з коронавірусом: «Ми не залишимо напризволяще тих, хто потребує нашої допомоги. Ми будемо підтримувати лікарів і жителів Тернопільщини, щоб уберегти їхнє здоров’я від небезпечного вірусу. Разом ми сила!»

Гастролери з Донеччини обкрадали жителів Тернополя (ФОТО)

Коронавірус на Тернопільщині: за добу виявили аж 385 хворих та 5 людей померло