Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Команда Івана Чайківського «ЗА МАЙБУТНЄ» висунула на посаду голови Збаразької ОТГ Марію Кіпибіду

18 вересня Тернопільська обласна організація політичної сили «ЗА МАЙБУТНЄ» провела загальні збори, під час яких затвердила списки кандидатів на місцеві вибори 25 жовтня 2020 року.

Загалом на Тернопільщині від політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ» у місцеві ради усіх рівнів та на посади міських голів та голів територіальних громад затверджено понад тисячу кандидатів. 17 із них – кандидати на посади голів ОТГ. Марія Кіпибіда – кандидатка на посаду голови Збаразької міської об’єднаної територіальної громади.

Марія Кіпибіда керує Чернихівецькою сільською радою з 2006 року. Спочатку була головою однієї сільради, а останні чотири роки є головою новоутвореної об’єднаної територіальної громади. За короткий термін Чернихівецька громада стала однією з кращих в області. За середнім рівнем бюджету на одного жителя громада посідала 7 місце в області, за рівнем 33-х основних показників — 17-те. Власні доходи бюджету громади складали 9,5 млн. грн., завдяки цим коштам вдалося відремонтувати школи, клуби і медичні заклади, покращити інфраструктуру населених пунктів, а також акумулювати кошти для культурних і спортивних заходів.

Нині, за рішенням Кабміну, Чернихівецьку ОТГ об’єднують зі Збаразькою ОТГ. Марія Кіпибіда не хоче, щоб Збаразька ОТГ стала аналогом району, де, за її словами, ніколи і ні на що не було коштів для села. Переконана, що і міські, і сільські жителі громади повинні мати однакові права і однакові можливості для розвитку. Громада має підтримувати своїх виробників, захищати власних підприємців і надавати їм першочергове «зелене світло».

У центрі Тернополя аварійне дерево впало на дорогу (ФОТО)

На Тернопільщині через шалену зливу затопило вулиці (ВІДЕО)