Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Генеральна прокурорка України Венедіктова змінила прокурорів усіх західних областей

За останні кілька днів генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова змінила очільників низки обласних прокуратур.

Окрім зміни прокурорів, будуть перейменовані й самі прокуратури. Наприклад, прокуратуру Рівненської області перейменують на Рівненську обласну прокуратуру. Такі перейменування стосуються усіх обласних прокуратур. Оновлені прокуратури почали роботу 11 вересня.

ZAXID.NET коротко розповідає про те, які зміни відбулися в обласних прокуратурах на заході України.

Новим прокурором Рівненської області став колишній заступник прокурора Кіровоградської області Андрій Рудницький, повідомило у п’ятницю, 11 вересня обласна прокуратура. Рудницький змінив на цій посаді Антона Войтенка, який очолив прокуратуру Львівщини.

Андрій Рудницький народився 5 грудня 1973 року. В органах прокуратури працює з листопада 1996 року. Раніше працював прокурором Суворовського району Одеси та начальником відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Одеської області. 12 квітня 2017 року Андрія Рудницького призначили заступником обласного прокурора Кіровоградщини.

Новим прокурором Івано-Франківської області став Роман Хима, який до цього очолював Коломийську місцеву прокуратуру. Хима змінив на цій посаді Юрія Фреїшина.

В органах прокуратури новий очільник із 1998 року. Працював заступником прокурора Тисменицького району та прокурора Галицького району, заступником Івано-Франківського транспортного прокурора, а також на керівних посадах в прокуратурі області. До роботи в Коломиї очолював Тисменицьку і Галицьку прокуратуру.

Прокуратуру Чернівецької області очолила Ірина Кравченко. До цього відомством керував Адріан Дутковський. У центральному апараті Генеральної прокуратури Ірина Кравченко працює з 2015 року. Раніше вона очолювала кадровий відділ прокуратури міста Києва.

Закарпатську обласну прокуратуру замість Володимира Гаврилюка очолив харків’янин, перший заступник прокурора Запорізької області – начальник управління нагляду у кримінальному провадженні Дмитро Казак.

31 жовтня 2018 року цього прокурора притягнули до дисциплінарної відповідальності за невиконання вимог законодавства щодо контролю за якістю здійснення процесуального керівництва на стадії досудового розслідування.

Прокуратуру Волинської області замість Тараса Безрукого очолив Віктор Тимчук, який до цього був заступником прокурора Чернівецької області. Віктор Тимчук – старший радник юстиції. Народився 5 грудня 1976 року. У 1998 році закінчив Чернівецький державний університет імені Юрія Федьковича. В органах прокуратури працює з червня 1998 року.

Обласну прокуратуру Львівської області очолив 35-річний Антон Войтенко, який раніше був головним прокурором Рівненської області. Також раніше він працював на різних посадах у військовій прокуратурі Центрального регіону України.

Новим прокурором Тернопільської області став Микола Петришин. Він змінив на цій посаді Петра Бойка. Микола Петришин до цього працював військовим прокурором Дарницького гарнізону Центрального регіону України.

“Згасла свічка життя…”: на Тернопільщині помер відомий нотаріус і ветеран війни (ФОТО)

Прокуратуру Тернопільщини очолить Микола Петришин. Що про нього відомо?