Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Володимир Гевко: «На Тернопільщині – рекордне відновлення доріг, з Тернополя в Заліщики нарешті можна доїхати з комфортом»

За часи Незалежності на Тернопільщині не ремонтували стільки доріг, як цьогоріч. Якщо у 2019-ому в області було прокладено 17 км трас державного значення, то у 2020-ому — 162 км!

Ремонт дороги М-19, яка проходить через всю нашу область з півночі на південь, розпочали у квітні цього року. До кінця жовтня її планують здати. Трасу прокладають у рамках президентського проєкту «Велике будівництво».

Перевірити, як триває ремонт головної дорожньої артерії області на Тернопільщину завітав керівник «Укравтодору» Олександр Кубраков, супроводжували його народні депутати від Тернопільщини Володимир Гевко і Євгенія Кравчук, які представляють партію «Слуга Народу».

— Траса М-19 цьогоріч буде повністю відремонтована. Уже виконано 70% робіт. Основна ділянка траси знаходиться на території Тернопільської області — понад 150 км, — зазначив голова «Укравтодору» Олександр Кубраков. — Пролягає траса аж до межі з Чернівецькою областю. Завдяки поліпшенню якості дороги тут збільшився транзит транспортних засобів, збільшився рух туристів областю. Ремонтні роботи виконуємо згідно з графіком, невдовзі будемо обговорювати плани на наступний рік.

На ремонт траси М-19 цьогоріч виділено 2,7 млрд. грн. Гарантія дороги — понад 5 років. Разом із автошляхами прокладено 36 км тротуарів у населених пунктах, вставлять понад 1200 електроопор.

— Велика увага прикута до цієї дороги, адже це стратегічний напрямок Тернопільської області. Це найдовша дорога, яку так якісно відремонтували в нашій області за часи незалежності, — додав народний депутат, голова обласної організації партії «Слуга Народу» Володимир Гевко. — Ремонтують шлях певними відрізками. Нині ми інспектуємо, наскільки якісно зроблено ці ділянки. На ремонт траси М-19 з держбюджету виділено рекордну для нашої області суму. Проїжджаючи цією дорогою, мене сповнювала гордість за те, що нам вдалося зробити. Я родом із селища Товсте, що біля Заліщиків, тисячі разів їздив цією дорогою. Не пригадую, щоб вона була в такому чудовому стані. Цей шлях щодня долають десятки тисяч мешканців нашої області, приємно, що відчуватимуть комфорт.

Зробити всі дороги державного значення — амбітний план уряду. Проєкт «Велике будівництво» передбачає ремонт 4 тисяч кілометрів доріг державного значення по всій Україні, на що передбачено понад 85 млрд. грн.

Євгенія Кравчук, заступник голови фракції «Слуга народу», з гордістю розповіла про реалізовану частину програми на Тернопільщині. Родом депутатка з Чорткова, де вже теж відремонтована ділянка траси М-19.

— Ця дорога майже моя ровесниця (сміється — авт.), востаннє її ремонтували 30 років тому, — розповіла Євгенія Кравчук. — Коли ми розпочали ремонт дороги, то мій батько не вірив, що за пів року встигнемо зробити. І ось техніка вже дійшла до Чорткова! Невдовзі будемо приймати новий бюджет, тож ми з колегами пильнуватимемо, щоб на 2021-ий рік були в достатній кількості закладені кошти для ремонту інших трас. Ми не можемо знижувати планку великого будівництва. До речі, наступного року стартує додатковий проєкт «Велика реставрація» — відновлення і збереження культурно-історичних пам’яток національного значення. Щонайменше шість пам’яток на Тернопільщині потраплять до списку для реставрації.

Попереднє інспектування траси М-19 Олександр Кубраков та депутати від Тернопільщини проводили 15 червня. Побачений нині результат їх приємно вразив.

— Дороги здають із тротуарами, з освітленням, це водночас і благоустрій населених пунктів. Для Тернопільщини поліпшення стану головної траси — це крок до розвитку туризму. Відремонтована дорога — готовий туристичний маршрут: Кременець — Вишнівець — Збараж — Тернопіль — Теребовля — Чортків — Заліщики. «Велике будівництво» — це комплексний розвиток області, це підтримка економіки, це якість життя людей.

Як наголосила Євгенія Кравчук, соціологічні дані свідчать, що 85% українців виступають за те, щоб продовжувати будувати дороги, бо це інвестиція в економіку. І карантин не повинен стати цьому на заваді.

— Якщо держава вкладає кошти в дорожнє будівництво, то люди мають нормальні заробітні плати. Середня заробітна плата шляховиків становить 20-22 тис. грн, — зауважила нардепа. — Для реалізації проєкту створено понад 500 робочих місць. Шляховики працюють у три зміни. Завдяки високим темпам до кінця жовтня здамо дорогу на Тернопільщині.

 

На Тернопільщині за добу виявили 192 хворих на коронавірус та дві людини померло

На Тернопільщині зі ставу витягнули мертвого чоловіка