Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині масово загинула риба (ФОТО, ВІДЕО)

На ставку між с. Соколів та смт. Золотий Потік Золотопотіцької селищної ради минулих вихідних масово загинула риба.

Після надходження інформації інспекторами Державної екологічної інспекції у Тернопільській області (далі – Інспекція)  21 вересня виїжджали на місце надзвичайної події. Там працівники підтвердили масову загибель риби.

Також провели підрахунок кількості загиблих цінних видів риб, а саме: карась сріблястий – 6859 шт., плітка – 403 шт., короп (сазан) – 4 шт. Розраховується розмір шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу.

У цей же день, відділом інструментально-лабораторного контролю Інспекції були відібрані проби води для лабораторного аналізу. Попередні результати перевірки проб води (станом на 21 вересня) вже свідчать про критично малу кількість розчиненого кисню у воді.

Для встановлення причин масової загибелі водних біоресурсів на місці події працювала слідчо-оперативна група Бучацького ВП ГУНП у Тернопільській області, яка і встановить винних осіб.

На опублікованому відео у соцмережі видно, що риба плаває на поверхні води біля берега, а на піску лежать тушки. У воді плаває сміття.

У Тернополі прийняли рішення і створили спецгрупу, яка буде забирати покинуті і забуті автомобілі

Хакери зламали сайт Нацполіції: Тернопільська сторінка обласного управління теж “лягла”