Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Як з 4 апельсинів зробити 9 літрів соку: рецепт від читачки

Жінка поділилася простим і водночас смачним рецептом апельсинового соку. “Якщо ви любите апельсиновий сік, спробуйте рецепт. Від магазинного не відрізниш!” – написала жінка.

Сік апельсиновий

4 апельсини вимити, облити окропом (щоб зняти віск і прибрати гіркоту), насухо витерти, покласти на 2 години в морозилку, а краще на ніч. Порізати і пропустити через м’ясорубку. Залити масу трьома літрами холодної кип’яченої води (я використовую воду з фільтра), дати настоятися близько 10 хвилин.

Процідити через друшляк (щоб пішли великі частки), потім процідити через дрібне сито, або через марлю, складену в 5-6 шарів. Якщо цідити відразу через марлю, то великі частки відразу заб’ють отвори і сік важко буде процідити.

У проціджений сік додати ще 6 літрів води, 1 кг цукру і 30 гр лимонної кислоти, все розмішати, розлити по пляшками дати настоятися близько години. На виході повинно вийти 9 літрів смачного апельсинового соку.

З решти після проціджування маси можна зварити варення додати за смаком цукру і лимонної кислоти, варити в мікрохвильовці під закритою кришкою 15 хв. Вийде апельсинове желе.

Мер Тернополя Сергій Надал активно працює, перебуваючи на лікарняному

СМАЧНА доставка їжі на будь-який випадок життя: сніданки, ланчі, вечеря. ДЕ замовити в Тернополі?