Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Тобі що, води шкода?”, – на Теребовлянщині побилися сусідки

Через відро води сусідки стали ворогами, побилися та ще й пішли до суду.

Інцидент стався цього року наприкінці квітня. На щастя, баталія тривала недовго. Проте одна з жіночок встигла побити сусідку, спричинивши їй легкі тілесні ушкодження.

По обіді Надія (з етичних міркувань імена діючих осіб у публікації змінено) пішла на вулицю до криниці набрати води. Побачивши її, з двору вийшла сусідка Іванка: «Я тобі вже говорила, не ходи до нашої криниці! Це ми її вирили», – сердито крикнула вона, – пише “Номер один”.

Однак і Надія була не в тім’я бита, навіть не звернула уваги на її слова, а войовничо взялася за боки: «Тобі що, води шкода?»

«Для такої, як ти, шкода навіть повітря!» – відрізала власниця криниці.

«А що ти мені зробиш?» – сміючись, продовжила провокувати її молодиця.

Із пересердя Іванка схопила уламок цегли і декілька разів ударила знайому по плечу та голові. Суперниця ойкнула, кинула відра та, схопившись за травмовану руку, побігла до своєї хати. Незабаром про конфлікт вона повідомила сільського голову та поїхала знімати побої до медустанови.

За фактом умисного спричинення легкого тілесного ушкодження (ч. 1 ст. 125 КК України) працівники поліції порушили кримінальне провадження і невдовзі спрямували його до суду.

Вироком Теребовлянського районного суду войовничу сусідку визнано винною та призначено покарання у вигляді штрафу – 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 510 грн. Також частково задоволено цивільний позов потерпілої на її користь стягнути 400 грн. матеріальної та 3000 грн. моральної шкоди.

До речі, у суді потерпіла вимагала призначити сусідці «таке покарання, яке б дозволило їй зрозуміти протиправність своєї поведінки та не допускати таких дій у майбутньому». От тільки над власною поведінкою вона не замислилась, адже часом краще поступитися, адже все одно захочеться сусідської водиці напитися.

Собаку Беллу господарі знайшли завдяки жетону з QR-кодом

За 20 ножових поранень дружині чоловік відсидить шість років тюрми