Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільщина залишилась без апарату опромінення для онкохворих

На Тернопільщині склалася неприпустима ситуація – наразі нема чим опромінювати онкохворих, бо поламався єдиний в області апарат.

Адміністрація комунального некомерційного підприємства «Тернопільський обласний клінічний онкологічний диспансер» повідомляє про призупинення роботи єдиного в області апарату кобальтового опромінення «TERABALT-100» у зв’язку із необхідністю невідкладної перезарядки обладнання новим джерелом іонізуючого випромінення. Лист такого змісту надійшов 20 серпня від закладу на адресу обласної ради, – повідомляє Погляд.

«Наголошуємо, що адміністрацією онкологічного диспансеру виготовлені всі необхідні дозвільні документи та подана заявка на заміну джерела в Державну ядерну інспекцію, замовлене джерело, готове до встановлення», – йдеться далі у повідомленні.

Ціна питання, а точніше людських життів та здоров’я – 9,5 мільйона гривень. Майже половину цієї немалої суми, а саме 4 мільйони гривень, депутати обласної ради вирішили виділили під час внесення змін до обласного бюджету. Це перший транш. А потрібна ще чимала сума…

Тернопільську ОДА “покропили” від коронавірусу

COVID-19 на Тернопільщині: із 4624 хворих 2829 осіб одужали, 54 – померли