Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополянин довірливо “купив” трактор у… шахрая

В інтернеті дуже легко натрапити на аферистів, адже невідомо, хто написав оголошення, чи телефон, за яким покупець обговорює умови оплати, завтра не буде вимкнений.

Довірливі жителі Тернопільщини хочуть придбати різноманітного роду товари через мережу Інтернет, однак як показує статистика, потрапляють на аферистів. Громадяни здійснюють повну передоплату, а товар так й не отримують.

Від такого роду злочину потерпіло двоє мешканців обласного центру. Чоловік мав намір придбати міні-трактор, оголошення про продаж якого знайшов на сайті оголошень. Тернополянин переказав 6400 гривень, однак в обумовлений день товар так й не надійшов, а коли він намагався додзвонитися до продавця, його телефон був вимкнений.

Аналогічний факт трапився й з 46-річним потерпілим, який поповнив кишені аферистів на суму 6200 гривень. Заявник очікував комплект титанових дисків з шинами, а залишився з нічим.

За фактами шахрайства правоохоронці розпочали досудове розслідування згідно статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці нагадують краянам, що перш за все необхідно перевіряти інформацію про продавця або покупця. Найпростіше – перевірити наявну у вас інформацію (прізвище, номер телефону, номер картки) в пошуковик і перевірити, чи є про нього відгуки в Інтернеті.

Перед тим, як відправити передоплату за товар, зверніть увагу на дату реєстрації продавця на майданчику. Якщо він зареєстрований не більше пари місяців, а, тим більше, пари тижнів – це привід насторожитися.

Якщо ви потерпіли від рук невідомих, не зволікайте, телефонуйте на лінію «102».

Колишня медсестра Олександра Сас померла після операції в рідній лікарні

Кліщі “атакують”: на Тернопільщині збільшується кількість заражених комах