Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Собаку Беллу господарі знайшли завдяки жетону з QR-кодом

Минулого тижня тернополянин Андрій Левченко загубив собаку дорогою з “Дальнього пляжу”.

Белла, побачивши іншу собаку, кинулась за нею навздогін і миттю зникла у темряві. Розгублені господарі зупинили свої велосипеди та почали розшукувати пропажу. Пошуки тривали менше години. Десь у першій ночі задзвенів телефон  – дзвонили з поліції – саме туди привели перехожі розгубленого собаку. На нашийнику Белли усього з пару тижнів висів жетон-адресник з QR-кодом. Саме він при скануванні і вивів на контакти господаря Андрія, адже після отримання QR-паспорту коричневу красуню зареєстрували на сайті Animal.id – у міжнародній базі домашніх тварин, – пише golovne.

Собака Белла з жетоном з номером телефону та QR-кодом
Про щасливу подію власник собаки повідомив соціальну ініціативу “Happy Аnimals Тернопіль”, спільноту, яка пропагує реєструвати тварин, заради їх безпеки. Андрій Левченко: “Вчора вночі наша Белла перший раз загубилася (в 12 ночі, коли поверталися на велосипедах від озера, побачила собаку і побігла за ним). Шукали її більше години, а потім нам подзвонила поліція, що собака знайшовся (вірніше знайшли люди, і звернулися до поліції). В поліції просканували qr-код і так знайшли контакти (бо я перший раз одів медальйон іншою стороною і телефону не побачили).”

Власник Белли Андрій Левченко отримує QR-паспорт для собаки Белли
Історія знайомства з собачкою Беллою та її появи у родині Левченко хвилююча, розказує п. Андрій: “Знайшли ми оголошення в “Ноєвому ковчезі”, що є кілька цуценят у закинутому будинку. Через кілька днів роздумів все ж вирішили взяти одне. Приїхавши на місце, побачили тільки одного цуцика віком десь три місяці, так як трьох забрали, а одне “скосив” ентерит. Белла також підхопила це захворювання. Ветеринар, який її обстежував, сказав, що в неї шанси 50 на 50, і, якщо переживе цю ніч, то мало б бути все добре. Поставили крапельницю і залишили на ніч. На наступний день приїхали, і, о, диво, вона ще була жива. Тоді вже завезли в клініку, провели всі маніпуляції, і забрали її вже додому. Помаленьку-потихеньку цуценя почало оживати. І так вона у нас стала мега-живчик і живе вже більше року. Так як вона метис якихось мисливських собак, то по швидкості з нею не може зрівнятися жоден собака на районі. Тепер просто не уявляємо, як без неї б проходили наші сірі будні. Вона найдобріша, наймиліша і найпозитивніша собаня, яку мені доводилося бачити в своєму житті, і ми тішимось, що вона наша”.

Подію прокоментувала Олена Мудра, керівник соціальної ініціативи “Happy Аnimals Тернопіль”: “Ми дуже раді, що наша спільна щоденна робота приносить такі добрі плоди! ГО “Просвіта. Тернопіль”, при який діє соціальна ініціатива, традиційно підтримує гуманні, освітні проєкти, і вже є перші результати. Ми із задоволенням передали QR-паспорт Беллі, адже її господарі поступили, як найкраще – подарували практично безнадійній тварині дім. І ось – вона не загубилась і не поповнила ряди безпритульних собачок. Тому ми готові допомогти кожному власнику домашньої тварини оформити такий корисний документ. Окрім того усі, хто купить такий паспорт долучаються до допомоги тваринами, адже 50% від вартості жетона повернеться у Тернопіль для допомоги безпритульним собакам та котикам”.

З щасливим фіналом господарів привітав і пес Лайк, який веде сторінку Animal.id у фейсбуці: “Який щасливий кінець історії! Передавайте наші вітання Беллі! Вуф-вуф…”

QR-паспорти від Animal-id.net UA можна оформити, як самостійно на сайті, так і отримати допомогу в оформленні у тернопільський “Просвіті”, що на вул. Йосипа Сліпого, 3. Вартість такого паспорту з жетоном та QR-кодом від 98 грн. Власник отримає жетон з номером телефону, ім’ям тваринки, з ID номером QR-паспорта. QR код активується власником, і при зчитуванні другим смартфоном дасть інформацію про місцезнаходження собаки чи котика, такий собі gps – маячок. Також консультацію можна отримати за телефоном: 0679452255.

Випав із 5 поверху. Дружина і сусіди приголомшені трагедією

“Тобі що, води шкода?”, – на Теребовлянщині побилися сусідки