Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Правоохоронці заблокували «ювелірну піраміду» B2B Jewelry

За два роки її вкладниками стали понад 600 тисяч українців, а організатори привласнили щонайменше 250 мільйонів доларів.


Служба безпеки України заблокувала діяльність «організованого злочинного угрупування, учасники якого створили фінансову піраміду».
У ЗМІ повідомляють, посилаючись на джерела в СБУ, що мова йде про мережу B2B Jewelry.
За даними спецслужби, вкладниками «ювелірної піраміди» стали понад 600 тисяч українців. Нова фінансова піраміда з’явилась влітку 2018 року під брендом B2B Jewelry. Їх офіс тоді розташовувався в містечку Ладижин під Вінницею. Під цим брендом також працювала мережа фірмових магазинів ювелірної фабрики «Шарм», власником якої є вінницький ювелір Микола Гонта.
Правоохоронці встановили, що до організації цієї піраміди причетно більше 20 осіб та залучено понад 100 підконтрольних юридичних осіб. За період своєї роботи, організатори B2B Jewelry привласнили більше ніж 250 мільйонів доларів.
Вибухове зростання вкладників у проєкт спостерігалося влітку-восени 2019-го. Тоді «магазини» B2B Jewelry з’явилися в​ усіх великих містах України, в більше ніж десяти райцентрах, а також у Росії та Казахстані. На період карантину B2B Jewelry, за словами Миколи Гонти, тимчасово призупинила свою роботу, а вкладники, що купили сертифікати мережі, перестали отримувати обіцяні регулярні виплати.
А вже в травні у Харкові інвестори B2B Jewelry та солідарні з ними активісти кілька днів приходили до магазину на Павлівській площі та вимагали повернути їх внески та закрити магазин.
За незаконно отримані кошти організатори придбали один з островів Дніпровського каскаду з розташованими на ньому об’єктами нерухомості, 18 елітних позашляховиків вартістю понад 100 тисяч доларів США кожний, коштовності та інше рухоме й нерухоме майно.
27 серпня у межах відкритого кримінального провадження правоохоронці провели 48 обшуків у Київській і Вінницькій областях та в Одесі. Суд арештував майнові активи зловмисників, зокрема, банківські рахунки, рухоме та нерухоме майно, у тому числі оформлені на підконтрольні юридичні особи.
За результатами слідчих дій правоохоронці ухвалять рішення щодо повідомлення фігурантам про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 ч., 2 ст. 222 та ч. 3 ст. 209 ККУ.
Джерело: Діло

Тернопільські підприємці частіше обирають спрощену систему оподаткування

Успіння Пресвятої Богородиці: значення та традиції свята, що не можна робити цього дня