Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Не червона, але й не зелена: у МОЗ вибачились і нарешті визначилися, до якої зони віднести Тернопіль

Влада Луцька й Тернополя зможе послабити карантин з 8 серпня.

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС) вирішила перевести Луцьк із «червоної» зони відповідно до ситуації з коронавірусом до «помаранчевої», а Тернопіль – до «жовтої». Це рішення набуде чинності з суботи, 8 серпня, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Також, за його словами, Міністерство охорони здоров’я пропонує змінити критерії визначення епідеміологічної ситуації з коронавірусом. Зокрема, пропонується орієнтуватися на кількість нових хворих за останні сім днів та збільшити показник необхідних тестувань на Covid-19 із 24 до 32 на 100 тисяч населення, пише «Громадське».

Ці пропозиції МОЗ, за словами Степанова, винесе на обговорення уряду в понеділок, 10 серпня. А наступного дня, 11 серпня, в разі зміни критерії комісія з питань ТЕБ і НС затвердить новий поділ України на зони карантину.

Міністр охорони здоров’я також наголосив, що офіційні дані про ситуацію з карантином в Україні публікуються на сайті МОЗ, і вибачився за неточність, яка сталася раніше.

У Тернополі шахраї на “липових” довідках для атовців заробили 7 млн грн

Голова ОТГ біля Тернополя побив секретарку? Поліція проводить перевірку (ФОТО)