Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині смертельна аварія через “п’янку”: як покарали водія, через якого у свято постраждало 4 людини (ФОТО)

Три роки тюрми з позбавленням на три роки права керування дав Тернопільський міськрайонний суд винуватцю аварії, що сталась вранці 8 березня 2020 на автодорозі «Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам`янка».

Тоді у аварії постраждало четверо дорослих та одна дитина. Про це йдеться у вироку суду, пише Терміново.

Відповідно до його даних, фігурант справи був п’яним, а його авто “ЗАЗ- 110307” (Славута) технічно несправним. За селом Романівка Тернопільського району він змінив напрямок авто вліво, внаслідок чого авто, перетнувши вузьку суцільну лінію, виїхало на зустрічну смугу, де зіткнулось з Volkswagen Vento. Як повідомляла тоді поліція, автівку занесло на мокрому асфальті на смугу зустрічного руху. У результаті ДТП тілесні ушкодження, переломи отримали водій та троє пасажирів ЗАЗ. Потрапив до лікарні і чотирирічний хлопчик з Volkswagenа.

Він, як вказано у вироку, отримав травми середньої тяжкості, а троє пасажирів “ЗАЗ” отримали тяжкі. Один із них згодом помер у лікарні. У суді обвинувачений вину свою визнав повністю, погодився зі всіма зібраними доказами та відмовився від їх дослідження у суді. Розповів, що після ДТП він прийшов до свідомості уже в лікарні, то не може пригадати усіх деталей пригоди. Пам’ятає, що напередодні аварії ввечері він із друзями святкували в сусідньому селі, вживали спиртне, він також. Повернувшись під ранок звідти додому в с. Ангелівка, вони усі разом пішли до його дому, сіли у автомобіль його батька, кудись поїхали. Він був за кермом цього автомобіля.Пам‘ятає, що під час руху автомобіль занесло. Підтвердив, що стан даного транспортного засобу не перевіряв. Водійський досвід у нього невеликий, тому що автомобілем кермував рідко. Під час судових дебатів попросив вибачення у матері загиблого. Усі потерпілі у суді зазначили, що претензій до обвинуваченого не мають. Постраждалі хлопці щодо міри покарання не висловились.

Водій Volkswagen розповів, що отримав відшкодування і вважає, що обвинувачений не потребує ізоляції від суспільства. А мати загиблого сказала, що не має претензій, бо її сина не повернути, а щодо призначення покарання покладається на розсуд суду та вважає, що воно має бути справедливим. Як результат розгляду справи, суд визнав водія “ЗАЗ” винуватим у вчиненні злочину за ч.2 ст.286 КК “Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами” та присудив 3 роки тюрми з позбавленням права керування на три роки.

При призначенні покарання суд врахував тяжкість злочину, особу винного, його молодий вік та те, що раніше не судимий, працює, позитивно характеризується за місцем роботи та проживання, на обліках в лікарів нарколога та психіатра не перебуває, стан його здоров`я після дорожньо-транспортної пригоди. Пом’якшуючими обставинами були щире каяття, добровільне відшкодування завданого збитку представнику потерпілого хлопчика, витрат на лікування хлопця, який помер у лікарні, відсутність претензій до водія зі сторони інших потерпілих.

57-річний учитель географії з Тернопільщини склав ЗНО на 200 балів

Випадково зарубав себе сокирою: нещасний випадок на Тернопільщині