Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Дуже страшно, коли всю ніч кричать люди, зриваються гранати”, – священник з Білорусі, який живе у Тернополі

Священник Сергій Гончаров служить у Тернополі, родом він із Мінська. Нині отець молиться і вболіває за свою Батьківщину.

У Мінську та інших містах Білорусі уже шостий день тривають масові протести у зв’язку з оголошенням Александра Лукашенка переможцем на чергових президентських виборах. Білоруси вважають результати виборів сфальсифікованими, тому вийшли на мирні протести.

Отець Сергій Гончаров щодня дивиться новини з Білорусі, телефонує до рідних.

– На вибори пішло молоде покоління, яке надихнулося думкою, що вони справді можуть обирати, що у них є право вибору, – розповів отець Сергій телеканалу ІНТБ. – І це справді про демократію.  Народ передає владу певній групі людей і через вибори вона змінюється. Це право людини. І якщо його безпринципно нищать, а потім ще й людей мордують, то як це назвати? Це не по-людськи.

У рідному Мінську залишилась мама отця Сергія, сконтактувати з нею упродовж трьох днів після виборів було нереально, бо по усій країні глушили мобільний зв’язок та інтернет. Але все ж вдалося поговорити, хоча новини, які розповіла, – невтішні.
– Дуже страшно, коли всю ніч кричать люди, зриваються гранати, довкола спалахи… Так не повинно бути зараз, у 2020-ому році, – вважає отець Сергій.

https://www.facebook.com/intb.te/videos/294715448461261/

В геріатричному будинку під Тернополем 64 хворих на коронавірус

Чортків у “помаранчевій” зоні, Тернопіль і Бережани – в “жовтій”. Нове рішення урядової комісії