Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

День прапора України: синьо-жовтий чи жовто-блакитний? (ОПИТУВАННЯ)

Щороку 23 серпня в Україні відзначають День Державного Прапора України. Що ж означає для вас Державний прапор України та якого кольору він має бути?

23 серпня 1991 року, після провалу путчу в Москві, група народних депутатів внесла синьо-жовтий український прапор до сесійної зали Верховної Ради. Свято було засноване в 2004 році президентом Леонідом Кучмою. Однак історія українського прапора почалася задовго до цього. Першим задокументованим використанням жовтого та синього кольорів був герб Львівської землі.

А ось перше офіційне визнання синьо-жовтого прапора 22 березня 1918 року, коли Центральна Рада прийняла Закон, затвердивши поєднання жовтого і блакитного кольорів як прапору Української Народної Республіки. У інституті національної пам’яті України нагадують, що на початку ХХ століття львівська та київська періодика рясніла дописами щодо національної української символіки. Кольорова гама не викликала дискусій.

Суперечки точилися стосовно порядку розташування кольорів на прапорі. Зауважимо, що суперечки щодо порядку розташування кольорів, продовжуються і надалі. А який прапор більше подобається вам?

Синьо-жовтий:

Жовто-блакитний:


“Породілля до останнього дня працювала в полі”: на Тернопільщині в туалеті знайшли мертве немовля (ФОТО)

У Тернополі створять мапу зрізаних і аварійних дерев