Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Героїчний вчинок: тернопільський спортсмен допоміг рятувальникам врятувати поле від вогню (ВІДЕО)

Пожежу вдалося загасити спільними зусиллями місцевих активістів та рятувальної бригади ДСНС

Професійний спортсмен, багаторазовий призер та переможець з фрі-файту, змішаних єдиноборств та таїландського боксу із Тернополя Юрій Сенів разом із командою допоміг рятувальникам Тернопільщини загасити пожежу на декілька десятків гектарів, спричинену підпалом, інформує РБК-Україна.

На відео переслідування невідомої жінки, яка підпалила стерню на сільськогосподарському полі, і яке Сенів опублікував на своїй сторінці в Facebook, звернув увагу телеведучий Сергій Руденко.

“Ми разом з пожежниками потратили декілька годин, щоб погасити вашу недільну примху. … А кажуть, на Тернопільщині в неділю ніхто не працює! До речі, зі страху жіночка тікала з такою швидкістю, що я не зміг її наздогнати. А кажуть в Україні немає професійних бігунів. А її чоловік, як «справжній мужик», втік за кермом свого трактора”, – написав Сенів.

Він також нагадав, що 4 місяці тому Верховна рада підвищила штрафи за спалювання сухої трави та стерні на полях. Тепер максимальне покарання – 153 тис. грн.

“Друзі, а чи є статистика, скільки за новими правилами заплатили палії? Просто цікаво, чи спиняє паліїв високий штраф? Чи навіть штрафи не можуть зупинити тих, хто не лише забруднює атмосферу, але й ставить під загрозу лісосмуги, господарства та оселі інших людей? Я, відверто скажу, не розумію, що має бути у голові тих, хто тягнеться за сірниками і створює справжні проблеми навколишнім”, – написав Руденко

На його думку, вони, безсумнівно, молодці та герої.

“Питається: до яких пір в Україні будуть спалювати суху траву та стерню? Що це має відбутися, аби люди схаменулися?” – додав Руденко.

Наприкінці відео Сенів коментує, що пожежу таки вдалось загасити спільними зусиллями місцевих активістів і рятувальної бригади ДСНС.

“Нафтогаз” підвищив ціну на газ для населення у вересні на 45%, але це ще не все

«АТБ» для тебе: збираймо продуктовий кошик, не витрачаючи зайвого