Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Відповідь Тернополю й Луцьку: місцева влада не має права послаблювати карантин, – міністр охорони здоров’я Степанов

Це, по суті, відповідь Тернополю й Луцьку, які обурились рішенням Києва ввести на території цих міст жорсткіші обмеження.

Органи місцевої влади не можуть пом’якшувати карантинні обмеження, встановлені урядом, хіба лише посилювати.

Про це заявив на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Відповідальність за дотримання встановлених обмежень лежить на органах місцевої влади та на контролюючих органах, таких, як Держпродспоживслужба, Національна поліція, Нацгвардія, Державна прикордонна служба.

Згідно з чинним законодавством України, умови карантину визначає уряд.

«В жодному разі законодавство не передбачає, що місцеві органи можуть пом’якшувати карантинні обмеження».

«Вони прописані у відповідній постанові уряду, – нагадав Степанов (на відео з 17:40 хв.). – А вже на території області або регіону місцева влада може тільки посилювати ті чи ніші обмеження, якщо вона вважає за потрібне. Але в жодному разі законодавство не передбачає, що місцеві органи можуть пом’якшувати карантинні обмеження».

Степанов нагадав загальні умови карантину, які діють на території всієї країни: масковий режим, дотримання соціальної дистанції, використання антисептиків.

Нагадаємо, 31 липня комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) розділила Україну на 4 карантинні зони залежно від рівня захворюваності на COVID-19. Луцьк і Тернопіль потрапили у «червону» зону. Згідно з новими правилами, в місті мають зупинити громадський транспорт, закрити ТРЦ, кафе і ресторани, а також заборонити відвідування навчальних закладів.

“В горлі сидить той карантин”: прості тернополяни відреагували на внесення міста в “червону зону” (ВІДЕО)

 “Відмовили нирки”: 19-річний хлопець з Тернопільщини потребує невідкладної допомоги