Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Вибіг несподівано на дорогу”: ДТП у центрі Тернополя, водії звинувачують пішохода (ВІДЕО)

Аварія сталася 3 серпня о 13:25 викликала жваве обговорення у мережі. Людей цікавила істина – хто винуватець: пішохід, що кинувся раптово бігти “зеброю”, чи хтось із водіїв?

Відео інциденту оприлюднила на сторінці спільноти в мережі Фейсбук Тетяна Драбик-Бочарова.

“Сьогодні з сестрою стали свідками ось такої неприємної ситуації. Хочеться попросити пішоходів- не вибігайте так несподівано на дорогу, байдуже на пішоході ви чи ні, будьте благорозумні- переконайтесь спершу чи безпечно робити такі маневри. Всім добра та здоров’я”,- написала вона.

На відеозаписі дійсно можна побачити, як хлопець швидко проходить пішохідним переходом, один із легковиків різко гальмує, аби його пропустити, а автомобіль, що їде позаду попереднього авто, врізається в останнє.

“Його лапати тре було”,- написав коментар Тарас Барський.

“От так мені велосипедист на швидкості переїжав різко “зебру”… руки ноги до вечора тремтіли,добре, що встигла пригальмувати….”,- прокоментувала Анжела Кардинал.

“В Тернополі пішоходи взагалі сво..та рідкісна! Їздив по всіх містах України, але такої тупості, хамства і неповаги до інших людей, які їдуть в маршрутку, тролейбусі, або в авто, нема ніде! Всюди пішоходи дивляться наліво, направо, і потім якшо водій їх побачив і зупинився, переходять дорогу!!! А в нас якесь пішоходне пад..о не може пропустити громадський транспорт,в якому їде 20-30 людей, а воно су…а їде одно, бо воно бачите на переході! І я кажу не за цей випадок конкретно, в Тернополі це постійно, переходять по одному,або як барани ланцюжком, не думають, що в авто такі самі тернополяни як і вони! Бояться почекати пару секунд, самі ж і дихають вихлопними газами, коли авто стоїть, водій везе людей ,а пішохід не може подивитись, що пропустивши авто, потім вже нема слідучої машини! Як, казали мені водії з інших міст” А пішоходи у вас дєрь..о!!!” Попробували б,скакати так по переходах в Дніпрі, або Київі! Коротше, останій раз, чемно звертаюсь до пішоходів, прочитайте ПДР, як ви повинні, переходити дорогу, по пішохідних переходах, бо це частина проїзжої дороги, а не частина тротуару! Майте повагу до всіх, бо завтра сядеш в авто і будеш поспішати або в лікарню, на роботу, або ще кудись везти сім’ю із чотирьох людей, а будеш стояти і пропускати одного лоха, який вразвалочку іде пити пиво і посмалити тютюну, до кіоска”,- різко відгукнувся Петро Шкіряк.

“Водії, теж вчіть ПДР – тиждень тому якась шм..ра, розмовляючи по мобілці, чуть не збила візок з моїм внуком,- добре, що дочка встигла з візочком відскочити – при тому, що горів зелений для пішоходів, і на світлофорі було 15 сек., коли наш світлофор відраховує з 18 сек. Що тепер скажете? А про таких пішоходів, що лізуть під машини, – сама б гатила штахетою по плечах .- я не водій ,і машини не маю. І у нас не всі пішоходи сво…та !!!”,- відреагувала на це Олена Єлена.

“Як можна писати про порушення пішоходом, коли ми не бачимо самого моменту початку переходу??? Те, що хлопець ризикнув своїм здоров’ям, то так …але в чому його вина саме в цьому моменті. Він не вискочив перед самим авто, і авто вчасно загальмувало. Питання в тому, що робив водій заднього авто? Ще раз повторюю, з того, що ми бачимо, явно пішохід не винен. Це Пішохідний Перехід”,- втрутилася Флентей Ґена. -“Хлопчина звичайно дурнуватий…Але перепрошую, то здається нерегульований пішохідний перехід…Водіям треба скидати швидкість,і тримати дистанцію..Бо той безголовий бігун, буде правий… живий чи мертвий”.

“А камаз з бетономішалкою, як і інший транспорт повинен перед зеброю пригальмувати, а не показувати своє я. Буквально на днях в Тернополі на переході такий дебіл чуть мене не збив, щастя що встигла відстрибнути назад. Причому в першій лінії руху автомобіль зупинився і я пішла собі спокійно, а тут на тобі ” подаруночок” з другої лінії жене”,- прокоментувала Світлана Анджел.

“Я взагалі-то основне маю на увазі не то, прав хтось чи не прав, а про елементарну логіку і повагу до людей, які їдуть в громадському або іншому транспорті, і 20-30 людей мусять пропускати одного чмошніка, якому лень перечекати 30сек. А про 15-20хв чеканя – це бред, хіба десь на об’їзній, і то хіба з кавою в руках. Я коли чи за кермом, чи пішки іду, завжди пропускаю громадський транспорт, бо там багато людей, діти, пенсіонери, і на переході ще за все життя не чекав більше 1хв. Бо маю 40 років водійського стажу, і бачу, що молоді водії херово знають ПДР, не знають своїх габаритів, не вміють логічно думати при роз’їздах і паркуванях, ріжуть кути на перехрестях, перевищують швидкість на прибудинкових дорогах! Хоч би по ТБ. пояснили і звертали на це увагу”,- зазначив Петро Шкіряк.

Сьогодні з сестрою стали свідками ось такої не приємної ситуації. Хочеться попросити пішоходів- не вибігайте так несподівано на дорогу, байдуже на пішоході ви чи ні, будьте благорозумні- переконайтесь спершу чи безпечно робити такі маневри. Всім добра та здоров’я.

Опубликовано Тетяной Драбик-Бочаровой Понедельник, 3 августа 2020 г.

Лише один народний депутат прийшов підтримати тернополян

Головний санітарний лікар України Ляшко пояснив, чому Тернопіль внесли у червону зону (ВІДЕО)