Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Від вантажівок тріщать будинки. Ланівчани вимагають відремонтувати об’їзну

Об’їзну перекрили й весь транспорт їде через містечко Ланівці. Понад рік жителі центральної вулиці Незалежності терплять шум і пилюку.

– У мене вікна спальні виходять на дорогу. Проїжджає машина і як загуркотить, що аж здригаєшся. Поки заглянеш у вікно, за неї вже інше їде, – розповідає жителька Лановець Лариса Свистун.
Від їзди великотоннажного транспорту здригаються будинки. Деякі – тріщать по швах. Пані Ольга й Тетяна показують на будинок, у якому проживають. Кажуть, спершу з’явилася одна невелика тріщина, а тепер декілька й щоразу стають більші.
Нищать вантажівки й центральну дорогу. Водії легківок оминати ями не в силі. Також розповідають, що покриття значно погіршилося зі збільшенням транспорту.
– Погана, самі ж бачите, як на ній їздити, ходова ламається. Нею їздять вантажівки з немалою швидкістю, – каже водій Андрій.
Ті ж, їхати не мають куди. З вантажем через центр Лановець курсують на Хмельниччину і звідти. Переправу, яка є частиною об’їзної взялись ремонтувати ще в травні минулого року. Та через декілька місяців роботи призупинили повністю. Відтоді міст розібраний, а шлях заростає бур’янами.
– Ще на початку, коли розпочали ремонт даного моста, ми пропонували об’їзди Лановець , щоб фактично не пускати в місто транспорт, але вони розглядалися на обласній комісії і наші пропозиції були відхилені, – розповідає заступник міського голови Лановецької громади Вадим Щеглов.
Нині, каже заступник міського голови, об’їзну терміново потрібно доводити до ладу. Поки триватимуть ремонтні дороги, пропонує Вадим Щеглов, транспорт, який не обслуговує підприємства Лановець, а їде на Хмельниччину, пустити об’їздом через київську трасу.
Днями місцеві зібрали понад сотню підписів і написали звернення до чиновників різних рівнів. Люди кажуть, чекати допоки з сезоном збору цукрового буряка потік вантажівок збільшиться в рази, не стануть. Якщо їх не почує влада, блокуватимуть дорогу.

“Смерть була миттєвою”: на Тернопільщині у лісі загинув чоловік

“Бог забрав мого ангела!”: помер 21-річний син Віктора Павліка